1/2komkommmerin blokjes gesneden (liefst zonder zaadlijst)
handjeverse korianderfijngehakt (mag ook peterselie zijn)
200gramsnoeptomaatjesgehalveerd of in partjes gesneden
1rode peperfijngehakt
1/2limoensap nodig
150grammaisgewoon uit blik
snufversgemalen zwarte peper
CRÈME FRAÎCHE DIP
200gramcrème fraîche
1/2limoensap nodig
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
1/2theelepelknoflookpoeder
1theelepelgedroogde peterselie
snufpul biber of chilivlokken
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng de kip met de olie en de faijta kruidenmix. Laat dit minimaal 30 minuten marineren.
Meng alle ingrediënten voor de frisse salsa en zet dit in de koelkast tot gebruik. Meng tevens alle ingrediënten voor de crème fraîche dip en zet dat ook in de koelkast tot gebruik.
Haal de stukjes kip door het paneermeel. Verhit een flinke scheut olie in een grote hapjespan of koekenpan en bak de kip goudbruin en gaar. TIP: zet het vuur niet meteen te hoog. Je wilt niet dat de kip krokant is van buiten maar nog rauw van binnen.
Verwarm de wraps volgens de beschrijving op de verpakking.TIP: je kunt ook de wraps zo bereiden: verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de wraps kort aan beide kanten goudbruin. Hierdoor worden de wraps wat krokanter.
Beleg de wraps met de gepaneerde kip, frisse salsa en crème fraîche dip. Het makkelijkste eten is als je de wraps gewoon oprolt.
KIDSPROOF: voor kinderen is het leuk als zij zelf hun wraps kunnen beleggen. Zet alle ingrediënten in schaaltjes op tafel en laat kinderen hun eigen wraps beleggen en oprollen. TIP: serveer er eventueel nog wat tortillachips bij.