Soms maak je de lekkerste gerechten met producten die je gewoon maar uit de koelkast pakt. Deze surf en turf wrap met pittige kip en rivierkreeftjes was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om te maken maar kwam gewoon in mij op. De rivierkreeftjes had ik namelijk in de koelkast staan om een moderne “garnalen” cocktail te maken en de kip had ik gehaald om een stoofschotel mee te maken. Deze recepten houden jullie dus nog te goed.
Recept Surf en Turf wrap
wrap met pittige kip en rivierkreeftjes
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- olie
- 1 eetlepel roomboter
- 750 gram kipfilet in repen gesneden
- 2 bospenen in reepjes gesneden
- 1 avocado in stukjes gesneden
- 150 gram cherry tomaten gehalveerd
- 100 gram rivierkreeftjes
- 1,5 eetlepel sambalbadjak
- 1,5 eetlepel honing
- 1 zakje veldsla
- 100 gram gersapte kokos
- 4 wraps/tortillia
- 1 ui in halve ringen gesneden
- peper/zout
- 2 bosui in ringetjes gesneden
- pittige mayonaise zie recept artikel
Instructies
- Verhit een scheutje olie met 1 el roomboter in een hapjespan. Bak de uien met de kipfilet en een snufje peper en zout tot de kip begint te kleuren. Voeg dan 1,5 el sambal badjak toe en bak dit even kort mee op hoog vuur. Voeg vervolgens 1,5 el honing toe en bak ook weer kort mee op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat de kip zachtjes pruttelen tot deze gaar is. Zet dan het vuur weer hoog voor een krokant buitenlaagje.
- Smeer de wrap in met een dun laagje pittige mayonaise. Leg hier wat sla, tomaatjes, avocado en wat bosui op. Leg daarop de pittige stukjes kip, rivierkreeftjes, wortel, geraspte kokos en eventueel nog wat extra saus. Rol de wrap op en eet smakelijk!
Recept sriracha mayonaise
sriracha mayonaise maken
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel sriracha
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- scheutje citroensap
Instructies
- Meng de mayonaise met de sriracha, knoflookpoeder en een scheutje citroensap.
Recept zelf wraps maken
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 300 milliter water lauwwarm
- 100 milliter olijfolie mag extra vierge zijn
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 snuf zeezout
Instructies
- Doe de bloem met het zout en de witte peper in een grote mengkom en meng het zout goed door de bloem
- Maak een kuil in het midden en voeg de olijfolie en een beetje water toe
- Voeg steeds meer water toe en meng vanuit het midden de bloem erdoorheen
- Kneed vervolgens tot je een elastisch deeg hebt
- Verdeel het in ongeveer 10 bolletjes
- Bestrooi wat bloem op je werkblad en rol met een deegroller de bolletjes uit tot een mooie wrap. (zorg dat je voldoende bloem gebruikt, zodat je deegroller niet gaat plakken aan je wrap).
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat hem goed warm worden
- Leg de wrap in de droge koekenpan en draai na ongeveer 30 seconden om en bak weer voor ongeveer 30 seconden. (je gaat flinke luchtbobbels zien, dan pas kan je omdraaien)
- Herhaal dit met alle wraps
wrap met pittige kip
Deze wrap was echt behoorlijk pittig en misschien voor de meeste van jullie iets te pittig. Nu denk ik heus wel mee en daarom wil ik een paar lekkere suggesties geven voor een minder pittige variant. Gebruik in plaats van de sriracha mayonaise een lekkere kerriesaus. Nu is de sriracha mayonaise wel echt heel erg lekker, dus je kan er ook voor kiezen om de kip niet met sambal te bereiden maar met een eetlepel kipkruiden. Gebruik wel de honing want deze zorgt voor een lekker zoetje en een knapperige korstje op de kip. Ook lekker is om de wrap met knoflooksaus te eten. Je ziet…mogelijkheden genoeg!
BALEN!! Met het uploaden van de foto’s kwam ik erachter dat ze helaas niet scherp waren. Excuses voor de kwaliteit.