Dit recept voor wafels met aardbeien is wat ons betreft hét ideale zomerse toetje. Warme wafels met frisse aardbeien gemarineerd in limoensap en een romige crème fraîche topping erbij….zo simpel, maar echt zó lekker.
Bij ons thuis staat dit toetje dan ook vaak op tafel zodra de aardbeien in het seizoen zijn. De kinderen zijn er dol op en eten het liefst iedere dag een bak leeg.

👉 Dit lees je vandaag bij ons:
- Hoe wij de wafels met aardbeien maken
- Veelgestelde vragen over wafels met aardbeien
- Variaties en toppings
- Meer toetjes met aardbeien
Hoe maak je wafels met aardbeien
Dit zomerse toetje maken is echt ontzettend simpel! Je marineert de aardbeien kort met limoensap, verse munt en poedersuiker. Meng crème fraîche met vanillesuiker en verwarm de wafels eventueel in de oven. Binnen een paar minuten staan deze wafels met gemarineerde aardbeien al op tafel.
Liever zelf wafels bakken? Bekijk dan mijn basisrecept voor wafels. Maar eerlijk is eerlijk, ik kies vaak voor kant-en-klare suikerwafels. Dat is supersnel, makkelijk en net zo lekker!

Recept wafels met aardbeien
Wat heb je nodig (ingrediënten)
Gemarineerde aardbeien
- 250 gram aardbeien in partjes gesneden
- 4 blaadjes munt fijngesneden
- 1,5 limoen sap nodig
- 1 eetlepel poedersuiker
Crème fraîche dip
- 250 gram crème fraîche
- 1 zakje vanillesuiker
Extra's
- 4 Luikse wafels
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng alle ingrediënten voor de aardbeien. Laat in de koelkast staan voor 15 minuten voor het lekkerste resultaat. Schep halverwege eventjes om.
- Meng alle ingrediënten voor de crème fraîche dip.
- Verwarm de wafels voor 3 minuten in de oven.
- Serveer de warme wafels met de crème fraîche dip en gemarineerde aardbeien. Eet smakelijk!
Video
Notities
Voedingswaarden
Veelgestelde vragen over wafels met aardbeien
Wij vinden warme wafels net wat lekkerder, maar je kunt ze ook prima koud serveren
Ja hoor, vervang bijvoorbeeld door Griekse yoghurt, hangop of mascarpone. Ook een bolletje ijs is erg lekker.
Het lekkerste is om ze direct te eten. In de koelkast kun je ze maximaal één dag bewaren, maar dan verliezen ze wel wat stevigheid.
Zeker! Gebruik bijvoorbeeld Griekse yoghurt of kokosyoghurt in plaats van crème fraîche voor een lichtere variant.
Belgische wafels, vaak Brusselse wafels genoemd, zijn luchtiger en hebben een rechthoekige vorm. Ze worden gemaakt met een beslag op basis van bloem, eieren en melk. Luikse wafels zijn ronder, compacter en bevatten parelsuiker, waardoor ze een knapperige en gekarameliseerde buitenkant krijgen. Op Heel Holland Bakt lees je meer over de verschillende soorten wafels.
Variaties en lekkere toppings
Ik gebruik meestal de crème fraîche topping met vanille suiker, maar er zijn genoeg andere lekkere alternatieven:
- Griekse yoghurt voor een frisse smaak
- Hangop voor extra romigheid
- Mascarpone voor een volle smaak
- Kokosyoghurt of (vanille) ijs voor een zomerse versie
Wil je extra smaak en bite, gebruik dan eventueel de volgende toppings: kokossnippers, geraspte kokos of fijngehakte pistachenootjes. Ook erg lekker: gesmolten chocolade of karamelsaus. Geen wafels in huis? Gebruik dan dikke plakken cake, ook heerlijk!
Nog een lekkere aanrader is onze warme wafels met ijs, ik gebruik daarvoor (pistache)-ijs, gesmolten chocolade en fijngehakte pistachenootjes.
Meer lekkere toetjes met aardbeien



Ben je net als wij dol op aardbeien? Dan heb ik nog een aantal lekkere toetjes die je zeker moet proberen. Deze zomerse aardbeien tiramisu is een heerlijke variant op de klassieke tiramisu. Of maak een frisse trifle met citroenmousse en aardbeien, ideaal als je iets feestelijks wilt serveren. En voor de snelle variant is de tiramisu met aardbeien in een glaasje een aanrader. Dat ziet er gezellig uit én staat in een handomdraai op tafel.

Hopelijk vallen deze wafels met gemarineerde aardbeien bij jou net zo in de smaak als bij ons thuis. Heel veel plezier met maken en eet smakelijk!