Deze krokante Thaise burger met pittige rode currymayonaise is echt zo onwijs lekker! Deze burger is 100% een blijvertje bij ons thuis. Het recept ontstond eigenlijk per toeval. Ik had nog een beetje gehakt en rode currypasta over toen ik de Thaise gehaktballetjes ging maken. Zonde om weg te gooien, dus ik dacht “ik maak er snel een burger mee”. Wij aten dit tussen de middag en Jan Willem was zo enthousiast over de burger, dat ik hem natuurlijk met liefde nog een keer gemaakt heb voor op Familie over de Kook. Je bent wel gewaarschuwd, deze Thaise burger wil je voortaan ieder weekend eten 😉
recept Thaise burger met pittige rode currysaus
Thaise burger met rode currysaus
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 500 gram half om half gehakt
- 3 flinke eetlepels rode currypasta zelfgemaakt (recept staat op de blog)
- 1 ei
- 8 eetlepels paneermeel
- flinke hand panko
- 4 burger broodjes
- sla
- 4 plakjes cheddar kaas
rode curry mayonaise
- 5 flinke eetlepels mayonaise
- 1 flinke eetlepel rode currypasta
Instructies
- Meng het gehakt met 3 flinke eetlepels rode currypasta, ei en 8 eetlepels paneermeel. Kneed dit goed door en vorm er 4 burgers van. Haal de burgers door de panko, hierdoor krijg je een lekkere knapperig korstje.
- Verhit een flinke scheut zonnebloem olie in een pan en bak de burgers mooi goudbruin en gaar. Meng ondertussen de mayonaise met rode currypasta. Smeer zowel de bovenkant als de onderkant van het broodje in met de rode curry mayonaise. Beleg met sla en een plakje cheddar. Leg hierop de burger.
- TIP: ook lekker met plakjes avocado, tomaat en wat fijngehakte bosui.
recept zelfgemaakte Thaise rode currypasta
Ingrediënten
- 1 stengel citroengras of 1 tl citroengraspoeder
- 3 centimeter verse laos (geschild) of 1 tl laospoeder
- 2 centimeter verse gember geschild
- 1 rode ui
- 1,5 eetlepel bruine suiker
- 1/2 eetlepel vissaus
- 3 theelepels korianderpoeder
- 4 teentjes knoflook
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper
- snufje zeezout
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 limoen het sap
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 rode pepers of 3 als je van lekker pittig houdt
Instructies
- Snijd de pepers, knoflook, citroengras, laos, gember, rode ui grof. Meng alle ingrediënten voor de rode currypasta in een keukenmachine tot een smeuïge pasta. Het is nu klaar voor gebruik. Bewaar de overgebleven rode currypasta een paar dagen in de koelkast of vries het per portie in.
- Kijk op Familie over de Kook voor het recept Thaise gehaktballetjes in een romige rode currysaus.
Thaise burger
Deze burger is zeker niet standaard maar wel echt super lekker! Meestal ga ik voor redelijk simpel met deze burger maar wil je iets meer uitpakken, leg er dan nog plakjes avocado, tomaat en een fijngesneden bosuitje op. Regelmatig eten wij deze burger met de lunch.
Het is echt een aanrader om zelf je rode currypasta te maken. Dit zo simpel en zo lekker. Je proeft het echt in je gerecht terug.
Ook lekker om met de zelfgemaakte rode currypasta te maken, zijn deze Thaise gehaktballetjes. De gehaktballetjes zijn ook super lekker om als snack te maken.
Zelf een Thaise rode currypasta maken is echt zo ontzettend simpel. Het is misschien 2 minuten werk en dan heb je een currypasta die bomvol smaak zit. Voor dit recept heb ik verse laos en citroengras gebruikt maar dit kan je eventueel ook vervangen voor citroengraspoeder en laospoeder.