Dat een salade echt niet saai hoeft te zijn om te eten, bewijst deze taco salade met kruidig gehakt wel. Dit recept stond al lange tijd op mijn “te maken lijstje”. Pasgeleden had ik alle ingrediënten in huis gehaald om aan de slag te gaan, toen ik in de middag een super leuke mail kreeg. Santa Maria vroeg of wij het leuk vonden om een samenwerking aan te gaan. Ja duh….natuurlijk!!!
Er zou een verrasbox opgestuurd worden en we mogen 5 verrasboxen verloten onder onze lezers. Hoe tof!! De salade moest dus even wachten. Wie weet kon ik die namelijk wel maken met de producten uit de box.
Ik was dan ook ontzettend blij dat de ingrediënten die ik nodig had voor de taco salade te vinden waren in de box. Daar ga ik Jan Willem, Beaudine en Amaranthe lekker mee verrassen. Snel aan de slag dus!
recept taco salade met kruidig gehakt
Taco salade met gehakt
Ingrediënten
- 500 gram gehakt
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 zakje 1 zakje Santa Maria Fajita seasoning mix
DRESSING
- 125 gram crème fraîche
- 125 gram Santa Maria chunky wrap salsa
- 1 teentje knoflook geraspt
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper
- handje verse koriander fijngehakt
- 1 theelepel sriracha optioneel als je van pittig houdt
OVERIGE INGREDIËNTEN
- 1 zakje Santa Maria Original Nacho Chips
- 200 gram kidneybonen
- 2 stengels lente ui fijngehakt
- 1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
- 1 stuk ijsbergsla fijngesneden
- 2 avocado's in blokjes gesneden
- limoen
- 250 gram cherrytomaten gehalveerd
Instructies
- Meng eerst alle ingrediënten voor de dressing en zet deze afgedekt weg in de koelkast. (De overgebleven crème fraîche en salsa saus kan je als dip ook los gebruiken voor de nacho chips)
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de uien met de knoflook en de sambal. Voeg het gehakt samen met de Santa Maria Fajita seasoning toe en bak tot het gehakt goudbruin en gaar is.
- Serveer alle ingrediënten in losse schaaltjes. Zo kan iedereen zijn of haar eigen salade samen stellen.
- TIP 1: knijp de helft van de nacho's in grove stukken. Dit eet prettiger als je de nacho's door je salade wilt mengen. De overige stukken kan je dan lekker dippen. TIP 2: het is ook erg lekker om met de vullingen een wrap te beleggen.
“De Tex Mex keuken draait om samen gezellig eten. Door alle toppings los te serveren, kan iedereen zijn/haar eigen salade samenstellen“
Tex Mex taco salade
Wat kan simpel eten toch ontzettend lekker zijn! Wil je overigens dat je avocado niet bruin kleurt, smeer de stukjes dan in met limoen of citroensap.
Ook lekkere Tex Mex gerechten zijn: Mexicaanse lasagne met gehakt en bonen, Mexicaanse hotdog met frisse salsa of de Tostada met gehakt en salsa.
win-actie: 5x Santa Maria verrasbox
“Wil jij nu ook deze lekkere salade maken? Of heb je inspiratie opgedaan voor een ander lekker recept? Jij kan de gelukkige winnaar worden van 1 van de 5 verrasboxen. Wat moet je hiervoor doen? “
- Like het bericht op onze Facebook pagina of Instagram pagina
- Volg santamarianl
- Vertel ons wie jij zou willen verrassen met een gezellig Tex Mex etentje
- De winnaar wordt bekend gemaakt op woensdag 22 juli 2020
- Het pakket kan alleen worden verstuurd binnen Nederland.
Taco, fajita, enchilada, burrito en quesadilla: wat is het verschil?
Weet jij wat het precieze verschil is tussen de Tex Mex gerechten zoals de fajita, de enchilada, de burrito en de quesadilla? Ze hebben in ieder geval allemaal de tortilla als basis. Echter worden ze net even anders gevuld en bereid.
fajita
een fajita is een tortilla die je vouwt als een envelop. Je gratineer het niet in de oven, maar je serveert juist alle ingrediënten los en vult de tortilla’s vervolgens ter plekke aan tafel. De naam fajita komt van het Spaanse woord faja, dat band, riem of strook betekent en refereert naar de vorm van de ‘skirt’ steak, dat lang en dun vlees is van een rund. Dit is het vlees dat traditioneel op de fajita’s wordt gegeten. Vouw bij de fajita de onderkant van de tortilla eerst om naar binnen voordat je hem oprolt. Zo kan je het gemakkelijk met de hand eten, zonder dat alle vulling eruit valt!
Enchilada
een enchilada is een opgerolde en gevulde tortilla. Deze maak je door de gevulde en opgerolde tortilla’s te overgieten met een pittige tomaten- of chilisaus, dan te bestrooien met kaas en te gratineren in de oven. Enchilada komt dan ook van het Spaanse werkwoord enchilar, dat ‘decoreren met chilipeper’ betekent.
Burrito
de burrito is een gevulde en opgerolde tortilla. Deze vul je dan met rijst, bonen, groenten en vaak rundvlees. De naam burrito komt van het Spaanse burro, dat ezel betekent.
quesadilla
quesadilla betekent letterlijk “klein kaas cakeje” in het Spaans. Het bestaat uit twee tortilla’s met daartussen een laag kaas en eventueel andere ingrediënten, zoals vlees en groenten. De quesadilla bak je in de pan of oven tot de kaas is gesmolten en wordt vooral als snack of lunch gegeten.
Taco
taco’s zijn gefrituurde of gedroogde tortilla’s die worden dubbelgevouwen en gevuld. Taco’s kunnen zowel hard als zacht zijn. De harde tacoschelpen die je in de supermarkt koopt, zijn de gefrituurde Amerikaanse taco’s. Deze taco’s koop je kant en klaar en verwarm je even in de oven.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.