
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 250 gram cherrytomaten gehalveerd
- 1 avocado in stukjes gesneden
- 1/2 rode ui fijngesnipperd
- 1/3 komkommer in blokjes gesneden, zonder zaadlijsten
- handje verse koriander fijngehakt
- handje verse peterselie fijngehakt
- scheut olijfolie extra vierge
- snuf zwarte peper
- snuf zeezout
- snuf chilipoeder of pul biber
pittige broodcroutons
- 2-3 boterhammen gebruik oude boterhammen
- flinke scheut olijfolie
- snuf zeezout
- snuf zwarte peper
- snuf chilivlokken of pul biber
- 1 teentje knoflook geraspt
Instructies
- Snijd de korsten van de boterhammen en snijd daarna het brood in kleine stukjes. Meng het brood met een flinke scheut olijfolie (wees niet te zuinig), snuf peper, snuf zeezout, snuf chilivlokken en de geraspte knoflook. Verwarm een pan en bak de "broodcroutons" op middelhoog al omscheppen goudbruin en krokant.
- Meng de cherrytomaten met de avocado, komkommer, rode ui, koriander en peterselie. Bestrooi met een scheutje olijfolie extra vierge, snufje zeezout, zwarte peper en eventueel nog wat extra chilivlokken. Hussel dit met je handen voorzichtig door elkaar. Bestrooi de tomatensalade met de pittige broodcroutons.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook