Wil je snel iets lekkers voor bij de koffie of thee? Maak dan eens een simpel taartje met mango en kokos. Voor dit simpele taartje gebruik ik namelijk een kant en klare taartbodem. Zo tover je met 5 minuten iets lekkers op tafel. Ideaal dus als je onverwacht visite krijgt of zelf trek hebt in iets lekkers. Nu zal je heus niet altijd mango’s in huis hebben. Dit taartje kan je gelukkig met bijna iedere fruitsoort wel maken. Ook lekker is om vlaai-fruit te gebruiken. Dat zit gewoon ingeblikt en kan je dus prima thuis in je voorraadkast bewaren.
Voor dit recept gebruikte in een taartbodem van Jos Poell die vrij klein is. De taartbodem is ongeveer 100 gram. Gebruik jij een grote kant en klare taartbodem, verdubbel dan de hoeveelheid qua slagroom, crème fraîche, suiker en kokos. De hoeveelheid mango hoef je niet per se te verdubbelen. Voor dit recept gebruik ik 1,5 mango. Als je twee mango’s gebruikt dan zit je helemaal prima.
Ik vind kant en klare taartbodems altijd erg handig om standaard in huis te hebben. Zelf ben ik namelijk geen enorme bakster, dus voor mij is dit ideaal. Zeker als je visite krijgt is iets “zelfgemaakt” toch leuker om te serveren dan een pak koekjes. Dus weinig moeite maar met een groots resultaat. Simpel toch!
recept simpel taartje met mango en kokos
Simpel taartje met mango en kokos
Equipment
- mixer
Ingrediënten
- 1 kant en klare taartbodem klein formaat van ongeveer 100 gram
- 125 gram slagroom
- 125 gram crème fraîche
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel suiker
- 1,5 mango geschild en in blokjes gesneden
- 1/2 limoen
- klein handje kokossnipper
Instructies
- Haal de taartbodem uit de verpakking. Meng de stukjes mango met het sap van een 1/2 limoen. Klop de slagroom met 1 tl suiker en een zakje vanillesuiker. Schep er voorzichtig de crème fraîche doorheen. Bak in een droge koekenpan een handje kokossnippers licht goudbruin.
- Verdeel het slagroom-crème fraîche mengsel over de taartbodem. Verdeel daaroverheen de mango blokjes en bestrooi met de goudbruin gebakken kokossnippers.
- Klaar is kees!! Simpel toch!
taartje met mango
Ben jij ook geen geboren banketbakker maar wil je wel iets zelf maken? Dan is dit simpele mango taartje met kokos zeker een aanrader 😉 Rasp vlak voor serveren eventueel wat limoenrasp over het taartje. Dit ziet er niet alleen mooi uit maar geeft ook een extra frisse touch.
“Simpel taartje met mango en kokos” Smullen maar!
andere lekkere zoetigheden
- klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan
BANANENBROOD MET COURGETTE EN CHOCOLADE
PANNA COTTA MET SALTED CARAMEL EN GESUIKERDE PINDA’S
KRUIDIGE WORTELCAKE MET ROOMKAASGLAZUUR
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken
- de taartbodem hebben wij opgestuurd gekregen om te proeven. De rest van alle producten hebben wij gewoon zelf betaald.