salted caramel / gezouten karamel

salted caramel / gezouten karamel
Deel met je vrienden:

salted caramel / gezouten karamel

4 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 16 minuten
Porties: 1 klein weckpotje

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 125 milliliter slagroom op kamertemperatuur
  • 75 milliliter water
  • 75 gram roomboter op kamertemperatuur
  • flinke snuf zeezout

Instructies

  • Doe de suiker met het water in een kookpan met een hoge rand en zet de pan op middelhoog vuur. (geen koekenpan) Breng het suikermengsel langzaam aan de kook, tot de suiker een mooie goudkleur begint te krijgen. Blijf tot die tijd van de pan af! Als de suiker een mooie goudkleur heeft, dan ga je met een garde roeren Voeg de slagroom toe. Schrik niet dit gaat flink borrelen en het komt omhoog...blijf echter roeren Roer nog even 1-2 minuten door tot de karamelsaus dikker begint te worden.
  • Haal de pan van het vuur en laat de saus 2-3 minuten iets afkoelen. Voeg dan de blokjes roomboter toe met een flinke snuf zeezout en roer dit door de karamelsaus Schenk je karamelsaus in een klein potje en zet je pan meteen onder met heet water en een druppeltje afwasmiddel