romige dipsaus voor bij chips

romige dipsaus voor bij chips

romige dipsaus voor bij chips

2.96 van 22 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Snack
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 3 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel citroensap
  • snufje suiker
  • 250 milliliter zonnebloemolie
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje uienpoeder
  • snufje chilivlokken optioneel

Instructies

  • Voor dit recept heb je wel een staafmixer nodig: Doe in een hoge mengbeker 1 ei, snuf peper, snuf zout, 1 tl azijn, 1tl citroensap, 1tl mosterd en een snufje suiker. Giet hierbij voorzichtig 250 ml zonnebloemolie. Zet nu de staafmixer op de bodem. (hij staat dan nog uit) Zet de staafmixer aan en haal deze voorzichtig en langzaam omhoog. Als je een een romige mayo substantie hebt, haal de staafmixer dan een paar keer op en neer. Spatel de romige dipsaus door en breng op smaak met een snufje knoflookpoeder en uienpoeder. Voor meer pit, voeg dan een snufje chilivlokken toe.
  • Wil je de dipsaus zuurder? Voeg meer azijn of citroensap toe. Wil je hem pittiger? Voeg meer mosterd of chilivlokken toe. Het is naar eigen smaak verder spelen met de specerijen. De dipsaus/mayonaise is 2 dagen houdbaar in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer