De eerste reactie van de kinderen toen ze hoorde dat we wortelsoep met kip gingen eten was “hmmmmm wordt dat wel lekker dan”. Ik kan me goed voorstellen dat je bij het horen van wortelsoep niet meteen denkt “lekker!” Toch is deze pittige soep van wortel met kip echt een absolute aanrader. Het zoete van de wortel in combinatie met het pittige van de sambal, rode peper en gember….echt super! Ik had de eerste keer een hele rode peper gebruikt en toen was de soep iets té pittig geworden voor de kinderen. Daarom gebruik ik tegenwoordig een halve rode peper. Ook lekker is om een zak soepgroenten toe te voegen. Je hebt dan echt een complete maaltijd die super gezond is. Vaak eten wij een uienkruier of tosti’s bij de soep maar je kan natuurlijk ook gewoon stokbrood met zelfgemaakte bieslookroomkaas erbij eten.
recept pittige wortelsoep met kip
pittige wortelsoep met kip
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 grote en dikke winterpeen geraspt
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 1 ui gesnipperd
- 1 theelepel sambal badjak
- 3 centimeter gember geschild en geraspt
- 2 bosui fijngesneden
- 2 groentebouillonblokjes
- 1/2 rode peper fijngesneden
- 2 trostomaten fijngesneden
- 1 eetlepel suiker
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 kipfilet
- 800 milliliter lauwwarm water
- olie
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een stoof/soep pan en fruit de uien met de knoflook, gember, rode peper, kerriepoeder, paprikapoeder en de sambal. Voeg de tomaten, geraspte wortelen en 2 verkruimelde bouillonblokjes toe, bak dit even kort mee. Voeg 800 milliliter water en 1 el suiker toe. Leg de kipfilet in de pan en laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken. Haal de kip uit de pan, trek deze uit elkaar en pureer de soep. Voeg de kip terug, breng op smaak met peper en/of zout en roer de bosui erdoorheen.