Pittige spaghetti met spek en spinazie

Pittige spaghetti met spek en spinazie
Deel met je vrienden:

Soms heb je van die dagen dat je eigenlijk geen zin en geen tijd hebt om de keuken in te duiken. Dit gebeurt ons regelmatig en dan gaat meestal de frituurpan aan. Zo had ik vorige week een dag met alleen maar rennen en vliegen en wilde ik echt niet iets gaan klaarmaken. Helaas kwam ik erachter dat onze frituurpan het begeven had en ik vond het zonde van het geld om eten te halen. Er lag nog genoeg in de keukenkastjes dus besloot ik om dat op te maken en een pittige spaghetti met spek en spinazie klaar te maken.

Recept Pittige spaghetti met spek en spinazie

Pittige spaghetti met spek en spinazie

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram ontbijtspek
  • 350 gram spagetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 bouillonblokje
  • 200 gram cherry tomaten
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zwarte peper en zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels chilivlokken
  • handje basilicumblaadjes
  • 200 gram verse spinazie
  • parmezaanse kaas
  • 1 pak gezeefde tomaten (500 gram)

Instructies

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de ontbijtspek in dunne reepjes. Verwarm een pan met een flinke scheut olijfolie en bak hierin de knoflook, spek en ui met een snufje zwarte peper, 2 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder en een 1/2 bouillonblokje. Bak tot de spek een beetje krokant begint te worden.
  • Voeg dan de gezeefde tomaten toe. Halveer de cherrytomaten en voeg ook deze toe samen met een klein handje verse basilicum (scheur de basilicum in kleinere stukjes) Breng op smaak met een snufje zout, peper en 1 tl suiker.
  • Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat 5 minuten op laag vuur met de deksel op de pan staan.
  • Roer de spaghetti door de saus en giet er een flinke scheut olijfolie extra vierge overheen. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en nog eventueel wat blaadjes basilicum

 

Simpel Snel en Lekker

Het was helemaal niet de bedoeling om dit recept voor de blog te gebruiken. De pasta was echter zo goed gelukt en zo lekker, dat het zonde is om dit recept niet met jullie te delen. Heb je dus een dag dat je niet zoveel tijd hebt maar je wilt wel iets gezonds en iets lekkers wilt eten, dan raad ik je echt deze pasta aan. 

Pasta is toch eigenlijk ook veel lekkerder dan een bord patat. Serveer met dik gesneden brood wat je insmeert met olijfolie, peper en zout en knoflook. Leg dit even onder de grill en smullen maar. Vergeet niet extra veel Parmezaanse kaas over je pasta te strooien.
Pittige spaghetti met spek en spinazie. Heerlijk met een glas koude witte wijn!
2 Comments

Comments are closed.