Pittige hutspot met gehakt en kaas. Deze winterse avondmaaltijd is super lekker voor het hele gezin en ideaal na een drukke werkdag. Deze pittige hutspot met gehakt en kaas is echt een ontzettend lekkere hutspot. Zoals je misschien van ons al gewend bent, gaan er weer heerlijke kruiden in en natuurlijk is deze stamppot ook weer iets pittig.
De hutspot zelf is overigens niet heel spannend maar het gehakt wat eroverheen gaat wel 🙂 Mocht je dus niet zo’n fan zijn van hutspot, wat ik me niet kan voorstellen maar goed, het gehaktmengsel kan je natuurlijk ook bij een andijviestamppot of prei stamppot eten.
Eet jij ook graag hutspot? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: hutspot met rookworst en ketjapsaus, hutspot met zoet-kleverige gehaktballen of maak eens de hutspot met gehaktballetjes in chipotle saus.
Recept pittige hutspot met gehakt en kaas

pittige hutspot met gehakt en kaas
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 1250 gram iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
- 1 zak hutspot ik gebruik een zak van 500 gram
- 100 gram geraspte kaas ik gebruik extra belegen
- 50 milliliter melk optioneel
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
pittig gehakt mengsel
- 300 gram half om half gehakt
- 100 gram plakjes ontbijtspek fijngesneden
- 2 teentjes knoflook geraspt
- 1 eetlepel sambal badjak
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- snufje chilipoeder optioneel
- 2 theelepels sojasaus
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
Zo maak je het (bereidingswijze)
Maak de hutspot
- Doe de aardappelen met de hutspot in een grote pan en voeg koud water toe tot alles net onder staat. Breng aan de kook en kook tot de aardappelen gaar zijn.
- Giet de aardappelen met hutspot af en stamp dit tot een smeuïge stamppot met de melk en een klontje roomboter. Spatel de geraspte kaas erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Wanneer de hutspot op het vuur staat bak het gehaktmengsel
- Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak kort de spek met knoflook, sambal badjak, komijnpoeder, gemberpoeder, chilipoeder, kerriepoeder en paprikapoeder. Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin en gaar. Voeg dan de sojasaus toe en bak dit kort mee.
- Serveer de hutspot met het gehaktmengsel. Los erbij staat mooier, erdoorheen is stiekem lekkerder. Eet smakelijk! TIP: bestrooi vlak voor serveren met gebakken uitjes en/of fijngehakte peterselie.
Tip: het is ook erg lekker om wat gebakken uitjes over de stamppot de strooien en een snufje extra chilivlokken. Mocht je trouwens een Turkse Supermarkt in de buurt hebben, haal dan eens een bakje met pul biber. Dit zijn chilivlokken maar hier zit een heerlijke zoetige smaak aan.
hutspot met gehakt en kaas


Wij zouden het ontzettend leuk vinden als je ons zou willen volgen op social media. Mocht je een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook heel erg leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door #familieoverdekook te gebruiken. Heb je het recept gemaakt of wil je iets weten dan kan je ook een reactie/vraag achterlaten in de reacties. Veel kookplezier!