kookboek review Vers Deeg, een heerlijk kookboek met ruim 80 hartige en zoete recepten. De basis van bakken word stap voor stap uitgelegd. Vandaag heb ik eindelijk weer een toffe kookboek review voor je. Namelijk het boek Vers Deeg van Claudia Damen. Claudia, online bekend onder de naam FoodFromClaudnine, is echt een ontzettend goede thuisbakker. Haar broden zien er dan ook altijd watertandend lekker uit! Claudia is namelijk niet alleen heel erg goed in koken en bakken maar ook een meesteres in fotografie. Haar foodfoto’s zien er altijd prachtig uit en ik moet ook eerlijk bekennen dat ik soms echt wel een beetje jaloers op haar foto’s kan zijn. Nu zijn wij misschien enorm bevooroordeeld maar Claudia is ook echt een ontzettend lieve meid. Wij zijn in ieder geval heel erg trots op haar dat ze zo’n mooi boek heeft uitgebracht.
Kookboek review Vers Deeg: 80 hartige en zoete recepten
In haar kookboek Vers Deeg neemt Claudia je dan ook mee in de wereld van….duh….vers deeg. Hoe maak je nu zelf naan, tortilla’s, croissants of een brioche? Jij kan met hulp van haar boek de basis leren van het bakken. Alles staat stap voor stap heel duidelijk uitgelegd. Bij elk (basis)recept wordt tevens ook de moeilijkheidsgraad aangegeven, voor hoeveel personen het recept is en hoeveel tijd je kwijt bent om het recept te maken.
recept tosti met kaas, spinazie en pesto
Een recept wat wij heel graag eten uit Claudia haar boek, is de tosti met kaas, spinazie en pesto. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik het recept ietsjepietsje heb aangepast. Nu weet ik wel bijna zeker dat Claudia dit niet erg zal vinden. De spinazie breng ik namelijk extra op smaak met een flinke snuf pul biber (chilivlokken). Claudia houdt zelf ook wel van lekker spicy, dus deze toevoeging zal ze geen probleem vinden.
Wat ik je graag daarom als tip wil meegeven is dat recepten natuurlijk altijd naar jouw eigen smaak kunnen worden aangepast. Recepten zijn een soort houvast. Dit geldt voor onze recepten, recepten uit dit (of een ander) kookboek of andere bloggers. Zit er een ingrediënt bij die je echt niet lust, laat het ingrediënt eventueel weg of vervang het voor iets anders. Durf te spelen met recepten en wees niet al te bang.
tosti met kaas, spinazie en pesto
Equipment
- koekenpan met deksel
Ingrediënten
- 1 theelepel olijfolie
- handje verse spinazie
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 15 gram ongezouten roomboter
- 2 sneden brood dikke sneden gebruiken
- 1 eetlepel pesto
- 60 gram belegen Goudse kaas in plakken
- snuf pul biber optioneel
Instructies
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie kort tot deze is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. (eventueel een snuf pul biber (chilivlokken) Haal de spinazie uit de pan en zet opzij.
- Verhit de boter in dezelfde pan. Smeer intussen beide sneden brood in met pesto en verdeel de kaas erover. Leg het brood in de pan, doe de deksel erop en bak op laag vuur tot de kaas is gesmolten.
- Leg de spinazie op één snede en leg de andere snede erbovenop, kaaskant naar beneden uiteraard. Bak aan beide kanten verder tot het brood goubruin en knapperig is, nog ongeveer 1 minuut per kant.
Mmmmmm je krijgt toch meteen zin een tosti met kaas, spinazie en pesto als je deze foto ziet.
Win een Vers Deeg kookboek
Hoe gaaf! Claudia wil jou graag kennis laten maken met haar kookboek en daarom mogen wij één kookboek verloten. Omdat wij dit een erg leuk idee vonden, geven wij ook een exemplaar weg. Op deze manier kunnen wij namelijk twee mensen blij maken. Hoe maak je kans:
- Laat een reactie achter op onze Facebook of Instagram onder het artikel dat je meedoet met deze win-actie
- Niet verplicht maar zouden we wel heel leuk vinden….like onze Instagram of Facebookpagina en die van Claudia
De winnaars worden zondag 14 november 2020 bekend gemaakt.
Wil jij dit kookboek kopen voor jezelf of misschien wel straks cadeau geven met de Feestdagen? koop hier het kookboek Vers Deeg van Claudia Damen
mocht je het boek via bovenstaande link kopen, dan ontvangen wij hier een kleine provisie voor. Door dit soort links te gebruiken op Familie over de Kook kunnen wij jou blijven voorzien van lekkere recepten.
Ook nog een leuk weetje is dat wij gevraagd werden voor een leuke tekst op de achterkant van Claudia haar boek. Wat een enorme eer 🙂