kip in ketjap-chilisaus

kip in ketjap-chilisaus

kip in ketjap-chilisaus

3.89 van 9 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram basmati rijst
  • 600 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 100 gram honing
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 5 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel maïzena
  • zwarte peper en zeezout
  • sesamzaadjes
  • olie
  • 1 zak wokgroenten naar keuze

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Klop in een mengkom de eiwitten en de maïzena. (de eiwitten hoeven niet stijf geklopt te worden) Bestrooi de blokjes kip met peper en zout en meng ze door het maïzena mengsel.
  • Meng in een schaaltje 100 gram honing, 3 el ketjap manis, 1 el ketjap asin, 1/2 el sambal badjak, 5 el chilisaus, 1 el gembersiroop, 1tl rijstazijn, 2 tn knoflook fijngesneden.
  • Verwarm een flinke scheut olie en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Schenk de ketjap-chilisaus bij de kip en laat dit eventjes op middelhoog vuur doorkoken. (de saus moet een beetje kleverig worden). Roerbak ondertussen ook de wokgroenten gaar. Bestrooi de kip als deze gaar is met sesamzaadjes.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer