Ijskoffie zelf maken: zonder roomijs dus redelijk gezond. Vergeet Starbucks, voortaan maak je zelf gewoon een heerlijke ijskoffie.
Ijskoffie zonder roomijs
Ik zeg eerlijk dat ik eigenlijk helemaal geen warme gewone koffie lust, op een cappuccino na dan. Ijskoffie daarentegen vind ik dan weer super lekker. Zelf ijskoffie maken is echt een fluitje van een cent en omdat ik hem zonder roomijs maak, is hij ook nog eens redelijk gezond.
Vroeger gingen wij regelmatig naar Starbucks om daar een frappuccino te halen…mmmm zo lekker! Ik vind de prijzen echt alleen belachelijk, zeker als je weet hoe je dit zelf kunt maken. Wil jij liever een frappuccino, dan kan je dit recept aanhouden en hoef je alleen wat slagroom toe te voegen en het ijs de crushen.
Wil je nog iets lekkers bij de ijskoffie maken wat je zonder schuldgevoel kan eten? Probeer dan eens de volgende recepten: chocolade cupcakes met dadels en kokos, chocolade dadelballetjes of maak de bananenbrood met courgette en chocolade.
recept ijskoffie zonder roomijs
ijskoffie zonder roomijs
Ingrediënten
- 1 kopje espresso
- 200 milliliter melk
- 1 groot glas ijsblokjes
- 1/2 eetlepel witte basterdsuiker
- 1/2 eetlepel caramel siroop of andere siroop naar eigen wens
Instructies
- Meng de espresso met een halve eetlepel suiker. (houd je niet van zoet, laat dan de suiker achterwege of gebruik minder) Meng dan de espresso door de melk met de caramel siroop en giet dit in het glas met ijsblokjes. Klaar is kees!
zelfgemaakte ijskoffie
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.