Goede voornemens 2023

Goede voornemens 2023

Goede voornemens 2023. Onze nieuwe column voor Dirk supermarkten gaat over goede voornemens. Doen wij daaraan? Houden wij ze vol?

Lees het hieronder in onze column. Het nieuwe magazine Lekker Doen ligt nu in alle Dirk filialen.

Goede voornemens 2023

Goede voornemens? Ik moet eerlijk bekennen dat wij al jaren niet echt meer doen aan goede voornemens. Vaak houd je ze toch niet vol en vervolgens voel je je daar dan alleen maar slecht over. Wij geloven meer in positiviteit en daarom noemen wij het “onze doelen” voor komend jaar.

Zijn dit doelen die gehaald MOETEN worden? NEE! Wat lukt lukt en wat niet lukt lukt niet. 

Als je onze column vaker gelezen hebt in Lekker Doen dan weet je waarschijnlijk dat wij als gezin zeer roerige jaren achter de rug hebben gehad.

Onze oudste dochter is ernstig ziek geweest (lymfeklierkanker) en helaas gaat haar gezondheid nog steeds niet goed. Gelukkig geen kanker meer maar ze heeft chronische Urticaria waardoor zij niet de tiener kan zijn die je hoopt dat je kind kan zijn en zitten wij helaas net iets te vaak bij artsen.

Vanwege Corona hebben wij onze B4men Barbershop tot 3 keer toe moeten sluiten en ook dat gaat niet in je koude kleren zitten. Je zit toch ineens zonder inkomsten als gezin.

Toch zitten wij nooit bij de pakken en neer! Hoe moeilijk het leven soms kan zijn, er zijn ook heel veel mooi momenten! Je moet ze alleen kunnen zien.

Dit zit soms in  hele kleine dingen. Een dikke knuffel van iemand die je lief is, heerlijk met je snoet in de zon zitten, genieten van een lekkere maaltijd, even uitwaaien op het strand of in het bos of gewoon even relaxen met een boek of voor de tv. 

Wat zijn dan “onze doelen” voor komend jaar die wij graag willen bereiken? Meer bewuster gaan genieten van bovenstaande momenten. Rust voor ons als individu maar ook voor ons als gezin. Gezellig op zondag een spelletje spelen met zijn allen en bewust de mobiele telefoon niet zo vaak meer binnen handbereik hebben.

goede voornemens 2023 Familie over de Kook

Tevens willen wij het wandelen weer gaan oppakken. Zo kan je je hoofd leegmaken, een frisse neus halen en is beweging natuurlijk altijd goed voor je lichaam. Daarbij kost dit je niets! Meteen dus een low budget bewegingstip. 

Wat betreft onze kookblok Familie over de Kook is ons doel om anderen te blijven voorzien van lekkere, simpele, gezonde en betaalbare maaltijden. 

Dit zijn denk ik wel doelen die haalbaar zijn 🙂

Dat 2023 voor iedereen maar een ontzettend liefdevol, gezond, lekker en prachtig jaar mag worden!!! 

Om je jaar goed van start te laten gaan hebben wij voor jou het recept van de meeste lekker rookworst die je ooit gegeten hebt. 

Recept pittig gebakken rookworst

pittig gebakken rookworst met ui en ketjap

pittig gebakken rookworst met 2 soorten sambal

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische, Nederlandse
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 7 minuten
Porties: 1 rookworst

Ingrediënten

 • 1 stuk (285gr) rookworst in plakjes gesneden
 • 1 ui gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook fijngehakt
 • 1 theelepel sambal oelek
 • 1 theelepel sambal badjak
 • 2 eetlepels ketjap manis
 • 1 theelepel bruine suiker
 • olie
 • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

 • Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan. Fruit de uien met de knoflook, sambal oelek, sambal badjak, bruine suiker en een snufje peper/zout. Voeg de plakjes rookworst toe en bak even 2-3 minuutjes mee. Voeg de ketjap manis toe en bak nog even 1 minuut mee.
 • Serveer de pittig gebakken rookworst bij een heerlijke stamppot. Wil je meer pit? Voeg dan meer sambal toe.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken