Deze avocado tonijnsalade met sriracha is echt super lekker fris, iets pittig en ook nog eens gezond. Normaal gesproken eten wij bijna nooit brood ‘s avonds. Echter met het warme weer heb ik ook niet altijd trek in warm avondeten. Daarom maak ik momenteel veel verschillende soorten salades, die ideaal zijn voor op een stukje stokbrood. Lekker met een beetje sla en tomaat, zo simpel kan het zijn. Vind jij brood als avondmaaltijd echt geen goed idee, maak er dan een lekkere tomatensoep bij. Op Familie over de Kook staat al een gezonde tonijnsalade en een pittige tonijnsalade, deze zou je ook een keertje kunnen maken.
recept gezonde avocado tonijnsalade met sriracha
Ingrediënten
- 2 stuks avocado in blokjes gesneden
- 2 blikjes tonijn op water (olie is lekkerder maar iets minder gezond)
- 1/2 rode ui fijngesnipperd
- 2 augurken zoet/zuur fijngesneden
- 1/2 limoen het sap
- 2 theelepels sriracha minder als je niet van pittig houdt.
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
Instructies
- Ik kan een heel verhaal houden maar het is echt super simpel! Alles mengen en op een broodje smeren 🙂
avocado tonijnsalade op stokbrood
Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/spaans-gevuld-stokbrood-met-chorizo-van-de-bbq/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/broodje-gepaneerde-italiaanse-kip/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/avocado-kip-salade-een-lekkere-zomerse-salade/” target=”_blank”]