gegrilde groenten met aardappelen en kip uit de oven

KokenKoken
gegrilde groenten met aardappelen en kip uit de oven
Deel met je vrienden:

gegrilde groenten met aardappelen en kip uit de oven

2.79 van 47 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 paprika's in dikke repen gesneden
  • 1 courgette in schijven gesneden
  • 1 bakje kastanje champignons in kwarten gesneden
  • 2 rode uien in kwarten gesneden
  • 4 kipfilets of kippendijen in grote stukken gesneden
  • 600 gram aardappelen geschild (of niet) in parten gesneden
  • 1 klein handje verse peterselie fijngesneden
  • 200 gram kleine tomaatjes gehalveerd
  • peper en zout
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 8 eetlepels olijfolie ik gebruik extra vierge
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 3 takjes verse rozemarijn fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 8 eetlepels olijfolie met 1 tl chilipoeder, 2 tl gerookte paprikapoeder, 2 tl kurkuma, 2 tl Italiaanse kruiden, 3 tn geperste knoflook, 1 el honing, fijngesneden rozemarijn, peper en zout.
  • Meng in een grote schaal de paprika's, courgette, champignons, aardappelen en rode uien. Giet de dressing eroverheen en meng met je handen alles goed door. Leg de groenten met aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat (ik had er 2 nodig) en bak voor 20 minuten in de oven.
  • Bestrooi ondertussen de kip aan beide kanten met peper en zout en eventueel wat van de overgebleven dressing. Meng de gehalveerde tomaten met de fijngesneden peterselie, peper, zout en een scheutje olijfolie.
  • Leg na 25 minuten de kip en de tomaten op de bakplaat (bakplaten) en bak het geheel nog voor 15-20 minuten tot de kip gaar is.