gegrilde groenten met aardappelen en kip uit de oven

gegrilde groenten met aardappelen en kip uit de oven
gegrilde groenten met aardappelen en kip uit de oven

gegrilde groenten met aardappelen en kip uit de oven

3 van 103 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen

IngrediΓ«nten

  • 3 paprika's in reepjes gesneden
  • 1 courgette in grof gesneden
  • 1 bakje kastanje champignons in kwarten gesneden
  • 1 rode uie in halve ringen gesneden
  • 4 kipfilets of kippendijen in stukken gesneden
  • 600 gram aardappelen geschild (of niet) in partjes gesneden
  • 1 klein handje verse peterselie fijngesneden
  • 200 gram cherrytomaten gehalveerd
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 7 eetlepels olijfolie ik gebruik extra vierge
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel honing
  • snuf chilipoeder
  • 3 takjes verse rozemarijn fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 7 eetlepels olijfolie met een snuf chilipoeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl kurkuma, 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden, 3 tn geraspte knoflook, 1 el honing, fijngesneden rozemarijn, peper en zout.
  • Meng in een grote schaal de paprika's, courgette, champignons, aardappelen en rode uien. Giet de dressing eroverheen en meng met je handen alles goed door. Leg de groenten met aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat (ik had er 2 nodig) en bak voor 20 minuten in de oven.
  • Bestrooi ondertussen de kip aan beide kanten met peper en zout en eventueel wat van de overgebleven dressing. Meng de gehalveerde tomaten met de fijngesneden peterselie, peper, zout en een scheutje olijfolie.
  • Leg na 20 minuten de kip en de tomaten op de bakplaat (bakplaten) en bak het geheel nog voor ongeveer 15 minuten tot de kip gaar is.
  • TIP: je kan eventueel ook de aardappelpartjes beetgaar voorkoken en dan alles meteen verdelen over de bakplaten. Dan hoeft het gerecht maar ongeveer 15-20 minuten in de oven.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer