Column: genieten van een mooie zomer. Voor het nieuwe nummer van het magazine Lekker Doen van Dirk Supermarkten heb ik weer een nieuwe column mogen schrijven.
Deze keer gaat het over genieten van een mooie zomer en wat wij gaan doen in de zomervakantie! Als extra’tje deel ik een super lekker én zomers recept van een kipburger met frisse mangosalsa.
Column: genieten van een mooie zomer
De zomer is inmiddels in volle gang en wij kijken uit naar een heerlijke zomervakantie. Wij hebben dit jaar ervoor gekozen om (gewoon) lekker thuis te blijven. Met het opzet zwembad is onze achtertuin is dat gelukkig een heel fijn vooruitzicht.
Tevens hebben wij een grote bbq en een pizzaoven in onze tuin staan. Wij gaan dus vooral lekker zonnen, een plons nemen (of nou ja….eerder pootje baden), heerlijk koken en vooral heel veel eten.
Heerlijk sappige hamburgers, malse kippenvleugeltjes, knapperige groenten, zelfgemaakte pizza’s, veel vers fruit…. het gaat écht een heerlijke zomer worden.
Een lekkere en belangrijke tip in de zomer is natuurlijk om ook goed te drinken. En nee, dan bedoel ik niet alleen maar sangria, rosé of bier. Ik maak altijd iedere dag meerdere kannen met fruitwater.
Alleen maar water kan namelijk best saai qua smaak zijn. Vul een grote kan met water en voeg hier stukjes vers fruit aan toe. Denk aan sinaasappel, citroen, limoen, watermeloen of frambozen. Ook lekker is om verse kruiden toe te voegen. Denk aan munt of basilicum maar ook rozemarijn en/of salie is erg lekker.
Durf vooral zelf te gaan experimenteren met verschillende combinaties. Je kunt meerdere keren water toevoegen, dus het is ook nog eens een lowbudget tip 🙂
In de zomer eten wij ook graag frisse wraps. Een persoonlijke favoriet is een wrap insmeren met kruidenroomkaas, leg daarop een beetje rucola, reepjes paprika, reepjes komkommer, stukjes gerookte kip, drizzle er een beetje citroensap overheen en oprollen maar.
Uiteraard kan jij ook van ons “eetfestijn zomer” meegenieten. Op onze blog zullen wij natuurlijk de zomerse recepten delen, zodat jij ook zelf aan de slag kunt gaan.
Nu alleen nog wel hopen op een beetje mooi zomerweer. Het is en blijft natuurlijk wel Nederland 😉
Als voorproefje op een heerlijke zomer heb ik voor jou alvast het recept van een zomerse kipburger met frisse mangosalsa.
Recept zomerse kipburger met frisse mangosalsa
kipburgers met pittige mangosalsa en limoenmayonaise
Ingrediënten
- 4 kipburgers kant en klaar of zelfgemaakt
- ijsbergsla
- 8 plakjes ontbijtspek of bacon
- pittige mangosalsa
- limoenmayonaise
- 4 burgerbroodjes
Instructies
- Maak de mangosalsa en de limoenmayonaise zoals aangegeven in het recept. Kruid de kipburgers met een snuf extra vers gemalen zwarte peper en een snuf pul biber (of chilivlokken).
- Bak het spek krokant en grill de kipburgers in ongeveer 10-12 minuten gaar en goudbruin. Dit kan op de bbq, in een grillpan of gewoon in een koekenpan. (maak je de burges in een koekenpan, gebruik dan wel een klontje roomboter of olie)
- Rooster de broodjes, smeer deze met een dikke laag limoenmayonaise in. Beleg met ijsbergsla, de kipburger, bacon en een flinke schep pittige mangosalsa.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken