Broodje met gebakken tomaat en kipfilet. Dit gerecht is simpel maar vol smaak en iedere hap is dus smullen geblazen.
Smakelijke lunch of makkelijke avondmaaltijd
Dit recept draait om een heerlijk broodje dat zowel geschikt is als een lekkere lunch of als lichte avondmaaltijd naast een kom warme soep. Het gerecht is mega simpel te maken maar zo vol smaak, dat op deze manier brood eten echt geen saaie kost hoeft te zijn.
Eet jij ook graag een broodmaaltijd? Probeer dan ook eens de volgende recepten: stokbrood met brie en pesto, broodje rosbief met preisalade of maak eens een broodje mortadella met pesto-mayonaise.
Gebakken tomaat
De “ster” van dit gerecht zijn de gebakken tomaten. Ik gebruik hiervoor gehalveerde snoeptomaatjes die ik kort bak met uien, knoflook, peper, zout en gedroogde oregano. Hierdoor worden de tomaatjes nog veel lekkerder!
Je zou ook cherry tomaten of in stukjes gesneden Roma tomaten of gewoon stukjes trostomaten kunnen gebruiken. Ook lekker is een mix van verschillende tomaten.
Pittige mayonaise
Familie over de Kook zou Familie over de Kook niet zijn als ik niet een klein beetje pit aan het gerecht toevoeg 😉 Een lekker sausje is op een broodje altijd een goed idee. Voor dit broodje maakte ik dan ook mijn all time favoriet….sriracha mayonaise. Hiervoor meng je mayonaise met sriracha (duh), gerookte paprikapoeder en flink wat versgemalen zwarte peper.
Recept broodje met gebakken tomaat en kipfilet
Broodje met gebakken tomaat en kipfilet
Ingrediënten
- 8 sneetjes brood soort naar eigen wens
- 350 gram snoeptomaatjes gehalveerd
- 1 ui in dunne halve ringen gesneden
- 1 teentje knoflook geraspt
- 100 gram kipfilet beleg
- grana padano geraspt
- rucola
- snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1 theelepel gedroogde oregano flinke theelepel gebruiken
- scheutje zonnebloemolie
PITTIGE SRIRACHA MAYONAISE
- 6 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel sriracha
- 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
- flinke snuf versgemalen zwarte peper wees echt niet te zuinig!
Instructies
- Verhit een scheutje in een koekenpan. Bak de tomaten met de uien, knoflook, gedroogde oregano en een snuf peper en zout voor ongeveer 5-7 minuten op middelhoog vuur.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de pittige mayonaise.
- Rooster de broodjes: dit kan in een broodrooster, oven met grill functie of in een grillpan.
- Smeer de broodjes (alle 8) in met de pittige mayonaise. Beleg 4 sneetjes brood met wat rucola, daarop de gebakken tomaat met ui en daarop de kipfilet. Bestrooi met de Grana Padano. Leg de andere 4 sneetjes brood erop, snijd doormidden en eet smakelijk!
Broodje met gebakken tomaat en kipfilet
Dit broodje met gebakken tomaat, kipfilet, rucola en pittige mayonaise is inmiddels grote favoriet bij ons thuis. Hopelijk ga jij er dan ook net zo van smullen als wij doen 🙂
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken