Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de bloem met het zout en het bakpoeder.
Vet een cakevorm in en bestrooi met een beetje bloem.
Schil de appels. Snijd 1 appel in kleine blokjes en 1 appel in dunne plakjes.
Klop in een ruime kom de eieren met de suiker tot een lichtgeel mengsel. Voeg de Griekse yoghurt, sap van 1/2 citroen, vanille extract en de zonnebloemolie erbij en mix het nogmaals door.
Mix kort het bloemmengsel erdoorheen. Spatel de blokjes appel door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm en verdeel de plakjes appel over de cake.
Bak de cake in ongeveer 40-50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake op een rooster afkoelen. Bestrooi de cake vlak voor serveren met poedersuiker en serveer eventueel met een dot slagroom.
Gang: Nagerecht/Toetje, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
appel, appelcake, appels, cake, cake met appel, cake met Griekse yoghurt, Griekse yoghurt