appel kaneel cake

appel kaneel cake
Deel met je vrienden:

appel kaneel cake

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 1 appel geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram Zelfrijzend Bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 2x een halve eetlepel Kaneel + 1 theelepel kaneel
  • 1/2 eetlepel bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de appelblokjes met 2 tl citroensap, 1/el kaneel en een 1/2 el bloem. Mix de boter met 200 gram suiker en een snufje zout tot een smeuïge crème. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Meng dan 200gr zelfrijzend bakmeel met een 1/2 el kaneel en spatel dit voorzichtig en niet te lang door het beslag. Spatel voorzichtig de appelblokjes erdoorheen en stort het beslag in een ingevette cakevorm. Meng 1 el suiker en 1 tl kaneel en bestrooi dit over het beslag. Bak de cake in 60-70 minuten goudbruin en gaar.