aardappelen met worst uit de oven

aardappelen met worst uit de oven

aardappelen met worst uit de oven

4.06 van 19 stemmen
Afdrukken Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo kruidmige aardappelen in partjes gesneden
  • 4 worsten/saucijzen naar keuze
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf chilipoeder of chilivlokken
  • olie

Instructies

  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de aardappel partjes met de paprikapoeder, garam masala, peper, zout, chilipoeder (of chilivlokken) en de knoflookpoeder. Giet er een behoorlijk scheut olie overheen en meng met je handen alles goed door.
  • Leg de aardappels in de ovenschaal en leg de worsten erbij. Bak ongeveer 45 minuten in de oven. Ik draai zelf halverwege de worsten eventjes om. Zo worden ze aan allebei de kanten mooi goudbruin.
  • TIP: ook erg lekker is om de aardappel partjes even kort beetgaar voor te koken. Is iets meer werk maar is het absoluut wel waard. Het koken kan je overigens prima een dag van te voren doen. De aardappelen hoeven dan ook minder lang in de oven. Ongeveer 35-40 minuten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer