5 favoriete stamppotten van 2023

5 favoriete stamppotten van 2023

5 favoriete stamppotten van 2023. Een stamppot is altijd een lekker en makkelijk te maken avondmaaltijd voor het hele gezin.

5 favoriete stamppotten van 2023

Afgelopen jaar heb ik weer behoorlijk wat stamppotten gemaakt. In onderstaand overzicht zie je onze persoonlijke top 5 favoriete stamppotten van 2023. Staat jouw favoriet er ook bij?

Andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus

andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus

Ik begin de top 5 met absoluut onze nummer 1 favoriet…..namelijk andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus. De stamppot zelf is niet zo spannend maar mmmm de gehaktballetjes eten wij inmiddels bijna overal bij. Ze zijn ook erg lekker met friet en mayo ๐Ÿ™‚

Ga naar het recept van de andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus:

Sperziebonen stamppot met gebakken rookworst

sperziebonen stamppot met gebakken rookworst

Sperziebonen liggen misschien niet zo voor de hand om een stamppot mee te maken maar probeer het echt eens. Zo lekker! De rookworst bak ik op met uien, sambal, kerriepoeder, paprikapoeder, garam masala en een half bouillonblokje. Aan smaak dus geen gebrek!

Ga naar het recept van de sperziebonen stamppot met gebakken rookworst:

Hutspot met gehaktballetjes in chipotle saus

hutspot met gehaktballetjes in chipotle saus

Een ingrediรซnt wat ik afgelopen maanden graag gebruik zijn chipotle pepers in adobo saus. Er zijn al meerdere recepten online gekomen waarbij ik deze pepers gebruik. Deze stamppot met gehaktballetjes in chipotlesaus is heerlijk pittig en ideaal om je ‘s avonds mee op te warmen na een gure/koude dag.

Ga naar het recept van de hutspot met gehaktballetjes in chipotle saus:

Andijviestamppot met pittig gebakken rookworst

andijviestamppot met pittig gebakken rookworst

Mijn moeder at vroeger het hele jaar door iedere week boerenkool met worst. Ik vond dat echt vreselijk! Inmiddels doe ik onze kids bijna hetzelfde aan maar dan met deze andijviestamppot met pittig gebakken rookworst. Zo lekker vind ik namelijk deze stamppot. Zeker in het najaar staat deze andijviestamppot bijna wekelijks wel een keertje op het menu.

Ga naar het recept van de andijviestamppot met pittig gebakken rookworst:

Spinazie stamppot met feta gehaktbal

spinazie stamppot met feta gehaktbal

Vroeger at ik al graag spinazie ร  la crรจme en nog steeds vind ik dat ontzettend lekker! Meestal aten wij de spinazie met vissticks maar deze feta gehaktbal is ook echt heerlijk bij een spinazie stamppot. De feta gehaktbal is overigens ook erg lekker bij een andere stamppot. Dus lust je geen spinazie, gebruik dan een groente die je wรจl lekker vindt.

Ga naar het recept van de spinazie stamppot met feta gehaktbal: