Iedereen heeft vast wel eens een keertje een tortilla wrap gegeten. Wraps zijn enorm veelzijdig. Je kan je ze koud eten, je kan ze warm eten en je kan ze vullen met alles wat jij maar lekker vindt. Wij vinden de kant en klare wraps uit de supermarkt echt niet lekker. Wij vinden deze tortilla wraps klef en vinden dat er een chemische smaakje aan zit.
Gelukkig kan je echt heel makkelijk en snel zelf wraps maken. Deze wraps zijn veel lekkerder en veel gezonder omdat er geen nare toevoegingen inzitten. Het recept is geschikt voor ongeveer 12 wraps en afgedekt zijn ze 2 dagen houdbaar. Vind je dit teveel dan kan je natuurlijk altijd het recept halveren. Ik beloof je 1 ding! Als je eenmaal deze wraps gegeten heb, dan wil je nooit meer kant en klare wraps eten.
Recept tortilla wraps
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 300 milliter water lauwwarm
- 100 milliter olijfolie mag extra vierge zijn
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 snuf zeezout
Instructies
- Doe de bloem met het zout en de witte peper in een grote mengkom en meng het zout goed door de bloem
- Maak een kuil in het midden en voeg de olijfolie en een beetje water toe
- Voeg steeds meer water toe en meng vanuit het midden de bloem erdoorheen
- Kneed vervolgens tot je een elastisch deeg hebt
- Verdeel het in ongeveer 10 bolletjes
- Bestrooi wat bloem op je werkblad en rol met een deegroller de bolletjes uit tot een mooie wrap. (zorg dat je voldoende bloem gebruikt, zodat je deegroller niet gaat plakken aan je wrap).
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat hem goed warm worden
- Leg de wrap in de droge koekenpan en draai na ongeveer 30 seconden om en bak weer voor ongeveer 30 seconden. (je gaat flinke luchtbobbels zien, dan pas kan je omdraaien)
- Herhaal dit met alle wraps
Tip 1: Wil je ze nog gezonder maken gebruik dan de helft bloem en de helft volkorenmeel.
Tip 2: De wraps zijn afgedekt met aluminiumfolie ongeveer 1 dagen houdbaar. Als je ze de volgende dag wilt eten, warm ze dan eventjes een paar seconden op in een droge koekenpan.