Eindelijk is het lekker weer! Ik zit dan nu ook heerlijk in het zonnetje dit recept voor jullie uit te schrijven, over hoe je thuis zelf ijsthee kan maken. Ik heb deze keer een variant gemaakt met citroen en gember. Er komen nog veel meer recepten op Familie over de Kook, want het is namelijk echt ontzettend makkelijk zelf te maken. Daarbij is het veel gezonder dan de pakken uit de supermarkt. Dit komt omdat er geen onnatuurlijk toevoegingen in zitten, maar ook omdat dit recept zonder suiker is en gezoet wordt met honing. Ook lekker is mijn variant met verse perzik.
ijsthee maken met citroen en gember
Ik ben zelf een echte theeleut en er gaan bij mij met gemak 10 koppen thee per dag doorheen. Nu het eindelijk mooi weer begint te worden wil je soms ook iets kouds en verfrissends drinken in plaats van alleen maar hete thee. Je kan ervoor kiezen om de basisthee te maken met koud water (koude methode) of met gekookt water (warme methode). Als je het theezakje in koud water hangt heeft het minimaal 12 uur nodig om echt op smaak te komen. Voordeel hiervan is wel dat je een hele subtiele smaak krijgt. Ik heb zelf niet zo veel geduld…dus ik heb mijn ijsthee met gekookt water gemaakt.
Recept ijsthee
ijsthee met citroen en gember
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1,5 liter gekookt water
- 1 theezakje groene thee
- 1 citroen zowel rasp als schijfjes nodig
- 3 centimeter verse gember
- honing
- ijsblokjes
- verse munt blaadjes
Instructies
- Schenk het gekookte water in een karaf en hang het theezakje voor 5 minuten erin. Laat de thee daarna iets afkoelen
- Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Rasp de citroen en voeg zowel de plakjes gember als de citroenrasp aan de thee toe
- Zet de thee weg en laat een paar uur koud worden in de koelkast
- Zeef voor serveren de ijsthee in een andere karaf. Voeg flink wat ijsblokjes toe, wat muntblaadjes, plakjes citroen en honing naar smaak.
Het ideale zomerdrankje
tip: leg de muntblaadjes op je platte hand en sla met je andere hand op de muntblaadjes, hierdoor komt er veel meer smaak vrij uit de muntblaadjes.
Geniet van je zelfgemaakte ijsthee