Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

Daar zijn we weer met een nieuwe Thuis bij Familie over de Kook. Wij hebben echt alleen maar leuke dingen gedaan de afgelopen twee weken. Is ook weleens fijn! Zo hebben Jan Willem en ik samen een kijkje achter de schermen gekregen bij Boerderijchips, zijn we naar de uitreiking geweest van de Food Blog Awards 2018 (dat was een bijzondere avond) en zijn we weer heerlijk aan het klussen thuis. We zullen eens uit geklust zijn….dat kan natuurlijk niet! De problemen met de vloer zijn helaas nog steeds niet opgelost en ook de plaatsing van de nieuwe ruit in onze schuifpui ging natuurlijk niet zonder problemen. De nieuwe ruit heeft namelijk ook weer een kras en moet dus weer vervangen worden. Gelukkig zijn we gewend aan dit soort “tegenslagen”, dus wakker liggen we er niet meer van. Kijk je weer mee?

Thuis bij Familie over de Kook

Boerderijchips een kijkje achter de schermen
Zijn we niet ontzettend knap zo? Wij waren op uitnodiging bij Boerderijchips om eens te kijken hoe deze chips nu gemaakt wordt en wat het verhaal achter dit boerenbedrijf is wat chips is gaan maken. Voordat we daadwerkelijk de fabriek in mochten moesten we natuurlijk wel een mooie outfit aan. Vlak na het maken van deze foto moest Jan Willem zelfs nog een baardkap om. Jammer genoeg heb ik dat niet op foto staan. 
boerderijchips ambachtelijke chips in verschillende smaken
Eén van de eigenaren van Boerderijchips. Wat een ontzettend innemende man was dit. Super eerlijk en vol passie vertelt hij over zijn bedrijf. Omdat boeren in Nederland het best moeilijk hebben om hun hoofd boven water te houden, moet je out of the box denken. Met het telen van aardappelen kan je net aan een bestaansrecht hebben tegenwoordig. Daarom zijn ze gaan kijken of ze met hun aardappelen zelf een product op de markt konden brengen. Ze kwamen daarbij op het idee om chips te maken. Eerst super kleinschalig met een komkommerschaaf en dit is tegenwoordig uitgegroeid tot echt een bedrijf.
productie van boerderijchips
Jaaaaaaaaa allemaal chips! We leken wel kleine kinderen zo blij waren we bij het zien van zoveel chips.
boerderijchips
MMMMM vers uit de frituur….zo lekker! Maar dat kun je aan mijn gezicht wel zien.
verschillende soorten Boerderijchips, paprika, zeezout en ribbel chips
De verschillende soorten Boerderijchips. Paprika, zeezout en ribbel chips met zeezout. Mijn persoonlijke favoriet is de ribbel. Houdt onze Facebookpagina de komende dagen goed in de gaten……ik mag namelijk een pakket met chips weggeven. Lekker Lekker!!!
eikenhouten eettafel bij Mammoettafels.nl laten maken
Whoop Whoop!!! Vandaag wordt onze nieuwe eettafel geleverd. Een paar weken geleden hebben wij bij Mammoettafels.nl zelf onze eikenhouten planken uitgezocht en van de planken die je op de foto ziet wordt onze eettafel gemaakt. Ik kan niet wachten tot het vanmiddag 17.00 uur is…..dan staat hij namelijk te pronken in onze woonkamer.Uiteraard laat ik dit meteen op onze Facebookpagina zien 🙂 
eikenhouten planken en wagonplanken bij Mammoettafels.nl
Ik verzin altijd van alles in huis, tot grote waanzin van Jan Willem. Gelukkig is hij zelf naderhand altijd wel heel blij met het eindresultaat. Lucky me….anders zou hij het natuurlijk niet meer doen 😉  Hier had ik onze kozijnen zwart geschilderd en wilde ik een nieuwe afwerking met stoer robuust hout. Zo gaaf!
robuuste eikenhouten planken met knoesten bij mammoettafels.nl
Ook de planken in de keuken moesten (van mij hahaha) vervangen worden. Vorig jaar hebben we onze nieuwe keuken laten maken met eikenhouten planken maar het is achteraf niet geworden wat ik ervan gehoopt had. Ik vind het namelijk te netjes geworden. We hadden ook flink wat houten planken extra meegenomen bij de houtleverancier om de planken in de keuken te vervangen. De onderste plank is de nieuwe plank, de twee daarboven hoe het was. Hier kan je al goed het verschil zien. 
robuuste eikenhouten planken in de keuken
Tadaaaaaaa het eindresultaat!! Ik ben er echt zo onwijs blij mee. Het is super stoer geworden en het geeft de keuken meteen een rustiekere uitstraling. Te zijner tijd wil ik ook het aanrechtblad nog laten vervangen. Alleen moeten we eerst dan de staatsloterij winnen….
Sinterklaas taart met appel en kruidnoten
Wij zijn al druk bezig met lekkere recepten voor Sinterklaas. Deze appeltaart met kruidnoten komt heel snel op Familie over de Kook. Zie je dat kleine stukje wat ontbreekt bij Beaudine haar duim? Whahaha dat hadden we stiekem al voorgeproefd.
trainen voor Spartan Beast
Jan Willem is druk aan het trainen voor de Spartan Beast, die hij over 2 weken gaat lopen met zijn Team B4men. Na deze training kwam hij toch trots thuis! Hij had namelijk voor het eerst een halve marathon qua afstand gelopen. Ik doe het hem in ieder geval niet na.
recept simpele pittige pompoensoep
Volgens Beaudine was deze pittige pompoensoep de lekkerste die ik ooit gemaakt heb. Nou dat compliment kon ik mooi in mijn zak steken. Ook dit recept komt nog op de blog. Sorry, nog even geduld dus.
brugklas kamp
Kleine meisjes worden toch wel heel snel heel groot. Vorige week ging Beaudine een paar dagen op Brugklas kamp. Toch weer een hele mijlpaal. 
hangstoel HK living
Onze “prins” thuis heeft ook onze favoriete stoel ontdekt. Whahaha Amaranthe is niet zo blij dat Levi haar stoel nu inpikt.
Nee hoor, ik ben niet moe! We horen het Amaranthe 1 minuut voor het maken van deze foto nog zeggen. Afgelopen zondag gingen we met het gezin lunchen bij Brooks in Amsterdam en de avond ervoor was het vanwege de Food Blog Awards wat later geworden dan normaal. De Food Blog Awards zelf was een bijzondere avond om meegemaakt te hebben. Ik wil iedereen ook echt nog super bedanken voor het stemmen. Ik was echt super trots om te zien hoe iedereen met ons meeleeft. 
ontbijten, brunchen, lunchen of dineren bij Brooks in Amsterdam
Het was echt super gezellig bij Brooks. Voor de kinderen hebben ze een speciale kindertafel, waar kinderen vermaakt worden met allemaal knutsel activiteiten. Daardoor hadden wij tijd om gezellig met Beaudine te kletsen, die terug was gekomen van Brugklas kamp. Het eten was echt heerlijk…..een uitgebreide review komt nog online.
recept pittige Surinaamse stoofpot met kip en rijs
Gisteren kwam het recept van mijn Surinaamse kip stoofpot online en de bezoekersaantallen knalde door het dak. Super leuk om te zien en ik kan jullie blij maken….er komen nog genoeg stoofpotjes aan op Familie over de Kook.

Vandaag komt dus onze nieuwe eettafel binnen en ik ben er gewoon echt zenuwachtig voor. Ik ben echt zoooooo benieuwd hoe de tafel eruit ziet. De komende dagen staan voornamelijk in het teken van allemaal nieuwe recepten uitschrijven voor op de blog en uiteraard weer nieuwe recepten maken. Ik heb echt zoveel ideeën en zoveel tijd tekort om alles te maken hahaha. Tot de volgende” Thuis bij Familie over de Kook”!