The Dad Bod is out...The Mom Bod is in!

The Dad Bod is out...The Mom Bod is in!

Wees trots op wie je bent!

Laat ik voorop stellen dat ik mijzelf absoluut niet als een lui persoon zie (ik houd alleen niet zo van sporten) en dat ik ook zeker niet vind dat ik te dik ben. Ik voel mij alleen wel zo neergezet door de media. Het lijkt wel alsof je alleen nog meetelt als je als vrouw super afgetraind bent en je de hele dag op je eten let met allemaal “healthy food”! Je kan geen magazine of social media openen of je ziet alleen maar foto’s van gespierde/zeer slanke vrouwen die aan super gezonde maaltijden zitten of in een sportschool aan het CrossFitten zijn.

Ben ik misschien niet heel jaloers?

Deze vraag kan ik echt volmondig met NEE beantwoorden. Ik ben absoluut niet jaloers! Ik heb jarenlang een issue gehad met mijn lichaam. Ik voelde mijzelf altijd te dik en ik vond mijzelf ook altijd veel lelijker dan andere meiden/vrouwen. Ik ben nu de 30 gepasseerd en het lijkt wel alsof er meer rust over mij heen gekomen is.

“Dit neemt niet weg dat ik vind dat je maar helemaal niets meer aan jezelf hoeft te doen en als een één of andere Ma Flodder op de bank moet gaan hangen met een zak chips in de ene hand en een blikje Coca Cola in de ander hand.”

Ik ben een paar jaar geleden 20 kilo afgevallen en daarvan zitten er nu weer 10 kilo aan. Ik voel mijzelf nu beter en gezonder dan toen ik die 10 kilo minder met mij meedroeg. Het afvallen was ook niet op een heel gezonde manier bereikt…dat moet ik eerlijk toegeven… en ik heb echt op het randje gestaan van een eetstoornis. Sterker nog… Jan Willem heeft echt op het punt gestaan om mij uit huis te zetten en bij mijn ouders te droppen. Hij vond dat ik echt geen goed voorbeeld meer was voor de kinderen. Ik was alleen nog maar bezig met sporten (thuis voor de buis ) en met super gezond eten…althans dat vond ik toen. Nu ik daarop terug kijk, kan ik niets anders doen, dan hem gelijk geven! Ik denk alleen echt dat de media en überhaupt vrouwen onder elkaar hier wel aan hebben bijgedragen. Het gevoel nooit slank genoeg te zijn en dus niet knap genoeg!

The Dad Bod is out...The Mom Bod is in!
Heel slecht maar o zo lekker! Moet kunnen op zijn tijd….

De jeugd en diëten

De rol van de media merk ik ook al bij onze oudste dochter Beaudine van 10 jaar die in groep 7 van de lagere school zit. De concurrentiestrijd op school wie de slankste is omdat ze dit zien op foto’s van bekende sterren op het internet, is al in volle gang. Kom op zeg… waar hebben we het over? Het zijn nog kinderen! Er zijn al meiden op deze leeftijd die aan het lijnen zijn omdat ze zichzelf te dik vinden…iets wat vaak absoluut niet het geval is. Ik vind dit een heel eng gegeven en ik vraag me ook oprecht af wat er met deze meiden gebeurt als we een paar jaar verder zijn en ze op de middelbare school zitten. Ik houd in ieder geval mijn hart vast! Dit neemt echter niet weg dat als je kind echt te zwaar is, je als ouders hier iets aan moet doen…maar wel op een gezonde en verstandige manier.

The Mom Bod

Het wordt tijd dat wij vrouwen elkaar wat meer gaan accepteren en respecteren. Eet gezond, zondig met mate en beweeg. Zorg ervoor dat je niet de hele dag alleen maar op de bank Netflix aan het kijken bent met chocolade of chips. Zorg voor beweging op welke manier jij ook wilt en waar jij je prettig bij voelt. Ik wil absoluut de zogenoemde fit girls niet afvallen, leuk woordgrapje al zeg ik het zelf, ik vind alleen wel dat dit niet de maatstaaf moet zijn voor alle vrouwen. En al helemaal niet voor jonge meiden die in de puberteit zitten en denken dat ze niet meer meetellen als ze geen sixpack hebben.

                “Ik HAAT gewoon sporten”

Dit is hetgeen wat ik altijd zeg en wat ik ook nog steeds zo vind. Lichaamsbeweging zit hem voor mijn gevoel ook niet alleen maar in het sporten in een sportschool. Ik loop heel veel met onze hond Boyd, breng de kinderen bijna altijd lopend naar school…tenzij het echt heel hard regent en ik probeer ook wat vaker de fiets te pakken. (ook dit is geen hobby van mij) Ik krijg hier inderdaad geen wasbordje van en ook geen gespierde lijf….maar dit wil ik ook helemaal niet! Ik wil gewoon lekker in mijn lijf zitten en ja, ik heb net zoals zoveel vrouwen een buikje overgehouden na 2 zwangerschappen. Daarbij vind ik het veel te fijn om af en toe een chippie te eten, een wijntje te drinken met een stukje stokbrood en kaas, of gewoon een zak vette patat met mayo naar binnen te werken. Uiteraard met mate en niet allemaal tegelijk!

The Dad Bod ofwel het vaderbuikje

Het vaderbuikje ook wel welvaartsbuikje genaamd was het sekssymbool van vorig jaar zomer. Dit is wat Jan Willem hierover schreef op B4men.

Het vaderbuikje ook wel welvaartsbuikje genaamd, is het sekssymbool voor deze zomer. Oké, dus een flinke bierbuik trainen dan maar. Nee, niet doen. Het vaderbuikje heeft niets met een dikke pens te maken. De naam vaderbuikje, staat voor de man die graag meer zou willen sporten dan wat ie doet en soms net even te vet eet en een alcoholisch drankje zeker niet laat staan. Wat is het resultaat van dat dieet??? Precies een klein buikje, waar als hij zijn best doet met diep ademhalen en aanspannen, nog een beetje figuur in kan krijgen.” 

Het was echt een enorme trend en vrouwen vielen massaal voor mannen met dit lichaam en niemand die je hier negatief over hoorde.

        Geloof me….dit zul je nooit lezen over een vrouwenlichaam!

Ik wil me in ieder geval niet meer schamen voor mijn lichaam en dus mijn buikje en ik wil dat andere (jonge) vrouwen dit ook niet doen. 

     Eet gezond, zondig met mate en beweeg!

The Dad Bod is out...The Mom Bod is in!

                     Proost!