pizza Bolognese

pizza Bolognese

pizza Bolognese

5 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 grote pizza's

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems zelfgemaakt of kant en klaar
  • 250 gram half om half gehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 200 milliliter passata di pomodoro
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 eetelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1/2 eetlepel suiker
  • blaadjes basilicum

Instructies

  • Maak het pizzadeeg of gebruik kant en klare bodems. Verwarm de oven voor op 240 graden. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit hierin de uien met de knoflook en rode peper. Voeg het gehakt toe samen met 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder en een 1/2 el Italiaanse kruiden. Bak het gehakt even kort aan. Voeg dan 200 milliliter passata toe en 1/2 el suiker. Laat de Bolognese saus 15 minuten zachtjes pruttelen. (zonder deksel op de pan)
  • Smeer de pizza's in met de Bolognese saus. Scheur de mozzarella eroverheen en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Bak de pizza's gaar en goudbruin in de oven. (vers deeg hoeft minder lang dan kant en klaar deeg) Als de pizza's uit de oven komen leg er dan wat blaadjes basilicum op.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer