Pittige Indische kip met seroendeng

Pittige Indische kip met seroendeng
Deel met je vrienden:

Pittige Indische kip met seroendeng

3.77 van 17 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram kippendijfilet in grotere stukken gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt (met zaadjes en zaadlijst)
  • 2 stengels sereh
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 3 flinke eetlepels sambal badjak
  • 4 laurierblaadjes
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • snuf vers gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel tamarinde pasta gewoon verkrijgbaar bij de meeste supermarkten
  • seroendeng

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een stoofpan en fruit de rode peper met de sjalotjes en knoflook. Voeg de sambal oelek, sambal badjak en bruine suiker toe en laat 2 minuten karameliseren. Voeg de kip toe en bak even kort mee.
  • Snijd de stengels sereh doormidden en sla met de platte kant van je mes op de stengels (hierdoor kneus je ze en komt de geur en smaak los). Voeg de stengels sereh, tamarinde pasta en de laurierblaadjes toe. Roer even door, leg de deksel op de pan en laat de kip 20 minuten pruttelen. (niet te hoog vuur)
  • Haal de deksel van de pan, voeg de ketjap manis toe en een snuf vers gemalen zwarte peper en roer even goed door. Zet het vuur iets hoger en laat de kip 3 tot 5 minuten (zonder deksel op de pan) pruttelen zodat je een sticky saus krijgt.
  • Bestrooi de kip vlak voor serveren met flink wat Seroendeng. Deze pittige Indische kip is lekker met rijst en bijvoorbeeld komkommer in zuur.