1,5kiloiets kruimige aardappelengeschild en in kleinere stukken gesneden
150-200milliliterlauwwarme melk
50gramroomboter
75-100grambelegen kaasin blokjes gesneden
snuf peper en zout
1groente bouillonblokje
snufnootmuskaat
250gramrauwe andijviefijngesneden
pittig uitgebakken spek met worst
500gramgerookte spekblokjes
2stuksvarkensbraadworst
1groteuifijngesneden
1rode peperfijngesneden
1teenknoflookfijngesneden
1theelepelsambal badjak
1eetlepelketjap manis
1eetlepeloestersaus
Instructions
Kook de aardappelen met 1 groentebouillonblokje gaar en giet deze af. Meng de aardappelen met de lauwwarme melk en 50 gram roomboter. Stamp dit tot een smeuïge puree. Voeg de fijngesneden andijvie toe en roer dit goed door de aardappelpuree. Breng op smaak met een snuf peper, zout en nootmuskaat. Roer er de kaasblokjes doorheen en klaar is je andijviestamppot.
Ondertussen dat de aardappels op het vuur staan, maak je de pittig uitgebakken spek met worst klaar: Verhit een heel klein scheutje olie in een hapjespan of wok. Bak de gerookte spekblokjes met de fijngesneden ui en rode peper voor ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook toe en 1 theelepel sambal badjak, bak dit kort mee. Knijp de varkensbraadworst uit en bak het vlees mee. Als dit gaar is en de spek krokant, dan voeg je 1 el ketjap manis en 1 el oestersaus toe. Bak dit ongeveer 1 minuutje mee.
Je kan het pittige spek-worst mengsel door de andijviestamppot mengen maar wij vinden het lekkerder om er los bovenop te serveren.