Onze buitenkeuken in de tuin

Onze buitenkeuken in de tuin

Inmiddels hebben wij alweer 2 jaar een buitenkeuken in de tuin staan. Nog steeds zijn wij super trots op onze buitenkeuken en we maken er dan ook veel gebruik van! Wel moet ik eerlijk zeggen dat we voornamelijk gebruik maken van onze Big Green Egg en Campingaz bbq. Het voorbereidende werk maken we toch voornamelijk binnen in de keuken klaar.

Onze Big Green Egg

Onze allergrootste trots is natuurlijk onze Big Green Egg. Nu kan ik wel heel stoer gaan vertellen dat ik super veel barbecue maar helaas dat doe ik niet. Ik maak wel veel gerechten klaar die op de barbecue bereidt worden maar dan wacht ik tot Jan Willem tijd heeft om het eten daadwerkelijk te bereiden op de barbecue. Het klinkt misschien ontzettend stom maar ik durf hem niet zo goed te gebruiken. Ik heb nog steeds geen idee hoe ik de barbecue aan moet steken en ook geen idee hoe ik de temperatuur moet reguleren. Hier moet echt drastisch verandering in gaan komen, want dan kan ik veel meer recepten bereiden op de barbecue. Doordat de barbecue redelijk overkapt staat, barbecueën wij het hele jaar door. Er gaat in de winter ook niets boven een stoof die op de barbecue bereidt is. Nu valt er over de barbecue van Big Green Egg echt super veel te vertellen. Zou je het leuk vinden als we hier een uitgebreid artikel over gaan maken?

Onze trots van de tuin! De Big Green Egg. Deze bbq gebruiken we ook in de winter heel vaak. Je kan er namelijk heerlijke stoofschotels op maken. In oktober krijg ik een cursus van Peter Bootsma, hoe ik voortaan zelf kan barbecuen. Nu maak ik de gerechten wel klaar maar durf het niet op de bbq te bereiden. Tijd om van die angst af te komen!

Onze Campingaz gasbarbecue

Waarom een Campingaz gasbarbecue als je al een Kamado (Big Green Egg) in de tuin hebt staan? Whahaha het antwoord is heel simpel! Wij, of eerlijk gezegd Jan Willem, mocht voor zijn blog B4men deze barbecue testen. Wij dachten eerst dat we hem na het testen terug moesten sturen maar we kregen ontzettend leuk nieuws en dat was dat we hem mochten houden. Daar zeg je dan natuurlijk geen nee tegen 😉 Hij staat namelijk ontzettend gaaf in de tuin. De twee verschillende barbecues bijten elkaar niet….vinden wij dan. Het zijn echt twee totaal verschillende barbecues. Vraag je het een “echte” barbecue fanaat, dan zal hij/zij zeggen dat een gasbarbecue geen barbecue is. Ik kan daar op zich best inkomen. Je hebt namelijk niet die echte grill smaak van de kolen zoals je bij een Kamado of andere kolen barbecue wel hebt. Toch zie ik wel echt het gemak van dit soort barbecues. Doordat het op gas werkt, is de bqq meteen op temperatuur. Voor veel mensen zal een gasbarbecue veel laagdrempeliger zijn.

Een heel andere soort barbecue die we sinds kort in de tuin hebben staan is een gasbarbecue van Campingaz. De naam zegt het natuurlijk al, dit is een barbecue die op gas werkt in plaats van op kolen. Hier had ik kippenvleugels gemaakt, die ook weer Jan Willem mocht bereiden 😉

Wat is het voordeel van een buitenkeuken

Whahahaha ik zeg eerlijk dat het bij ons vooral de “heb” is geweest. Sommige mensen geven veel geld uit aan planten in de tuin en wij aan onze buitenkeuken. De buitenkeuken zelf is gemaakt door een meubelmaker en in de loop der tijd hebben wij hem zelf iets aangepast. Zoals je goed op de voor en na foto’s kunt zien, doet een kleurtje ook veel. Voor volgend jaar staat er nog een verandering op het programma. Wij willen namelijk een nieuw dak op de buitenkeuken gaan maken. We vinden het er nu een beetje armoedig uitzien en hij is net iets te klein om in de regen echt goed overdekt te staan. Het nieuwe dak moet groter en rechter gaan worden. Uiteraard is tegen die tijd alles te volgen op onze andere blog Familie BinnensteBuiten.

Wat wel heel fijn is aan een buitenkeuken, is dat als je vrienden/familie te eten krijgt je gezellig erbij kan blijven. Meestal zorg ik dat ik het snijwerk binnen klaar heb staan en dan kan ik alles hop….zo buiten zetten. Ruimte genoeg!

Heb jij een buitenkeuken in de tuin? Wij zouden het heel erg leuk vinden als je dan foto’s daarvan plaatst op onze Facebookpagina onder dit bericht.