Vandaag een super makkelijk recept om zelf een heerlijke Nasi Goreng te maken. Verwacht geen mega mooie food foto’s dit keer. Ik wil laten zien dat wij ook gewoon een druk gezin hebben maar die wel van lekker eten houden. Nee, ik ben geen chefkok in een sterrenrestaurant. Nee, mijn eten ziet er niet altijd fantastisch uit. Het eten wat wij klaarmaken is (bijna) altijd wel erg lekker. Natuurlijk hebben ook wij weleens een misbaksel wat meteen de kliko in verdwijnt, maar daar leer je ook weer van. Namelijk hoe het niet moet! Om Nasi te maken, is het wel het lekkerst om de rijst een dag van te voren gekookt te hebben. Dit bakt namelijk beter op. Dus kook of de avond ervoor een portie rijst of als je toch al rijst eet, maak dan gewoon wat extra klaar.
recept nasi goreng
Ingrediënten
- 350 gram rijs liefst een dag van te voren gekookt.
- 2 uien in halve ringen gesneden
- 1 rode peper fijngesneden met zaadjes en zaadlijst
- 1 prei gewassen en fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 eetlepel bruine suiker optioneel
- 2 theelepels trassi
- 5 eieren
- 100 milliliter slagroom
- 2 eetlepes ketjap manis
- 1 eetlepel ketjap asin
- peper en zout
- olie
- 2 bosui/lenteui fijngesneden
Instructies
- Verwarm een wok met een flinke scheut olie. Zet het vuur niet te hoog. Fruit de uien. Voeg de knoflook, rode peper, 1 el sambal, 2 tl trassi, 1 el bruine suiker en de prei toe en bak dit kort mee. Voeg vervolgens de gekookte rijst toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met 2 el ketjap manis en 1 el ketjap asin.
- Klop 5 eieren met 100 milliliter slagroom en breng op smaak met flink wat peper en zout. Verwarm olie of boter in een pan en bak het ei mengsel als een roerei. Voeg de ei toe aan de nasi, schep goed om en bestrooi met de bosuitjes.
nasi goreng serveren
Wij eten het liefst de nasi goreng met een extra gebakken ei, zelfgemaakte satésaus, gebakken uitjes, kroepoek en als ik tijd heb met zelfgemaakte kipsaté. De Nasi is in principe vullend genoeg om zonder vlees te eten. Ook erg lekker bij nasi is pittige tempeh of natuurlijk tafelzuur. Je kan dus nasi zo uitbreid eten en maken als je zelf wilt, uiteraard afhankelijk van hoeveel tijd je te besteden hebt.