kip cashew met noedels, paksoi en bosui

KokenKoken
kip cashew met noedels, paksoi en bosui
Deel met je vrienden:

kip cashew met noedels

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Thaise
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets in kleine stukjes gesneden
  • 4 stengels bosui grof gesneden
  • 1 paksoi grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 100 gram (gezouten) cashewnoten
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel sriracha als je van lekker pittig houdt
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1/2 limoen sap
  • snuf vers gemalen zwarte peper
  • 300 gram noedels of fijne mie
  • 1 theelepel maïzena optioneel

Instructies

  • Meng in een schaaltje de bruine suiker, chilisaus, sriracha, limoensap, zwarte peper, vissaus en oestersaus. Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak ondertussen de kip cashew:
  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de uien met knoflook, rode peper en gember. Voeg de kip toe en bak deze goudbruin. Voeg de saus toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg 3/4 van de cashewnoten toe, de paksoi en de bosui. Bak dit kort mee. Mocht de saus te dun blijven, meng dan 1 tl maïzena met een scheutje koud water en voeg dit toe. Hierdoor krijg je een iets dikkere saus.
  • Meng de kip cashew met de noedels. Bestrooi met overgebleven cashewnoten en eventueel extra bosui.