Kip cashew met noedels, paksoi en bosui is echt super simpel te maken. Deze kip cashew staat namelijk al binnen 30 minuten op tafel.
Ik ga het toch nog leren om meer snelle en simpele recepten te maken voor de blog. Ik besef me namelijk heel goed dat niet iedereen de tijd heeft om lang in de keuken te staan voor het avondeten.
De balans tussen zoet en pittig vinden wij bij dit gerecht echt ontzettend lekker. Nu gebruikte ik dit keer paksoi en bosui maar voel je vrij om groente te gebruiken die jij lekker vindt. Ik heb al eens een Thaise kip cashew gemaakt en die maakte ik met paprika. Die zou je dus ook eens kunnen proberen. Ik ben heel benieuwd welke je lekkerder vindt. Persoonlijk heb ik geen voorkeur. Het zijn namelijk toch twee totaal verschillende recepten. Ondanks dat het in basis qua ingrediënten wel op elkaar lijkt.
recept kip cashew met noedels

Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 2 kipfilets in kleine stukjes gesneden
- 4 stengels bosui grof gesneden
- 1 paksoi grof gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 centimeter verse gember geschild en fijngehakt
- 1 rode peper fijngehakt
- 100 gram (gezouten) cashewnoten
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels chilisaus
- 1 theelepel sriracha als je van lekker pittig houdt
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 1/2 limoen sap
- snuf vers gemalen zwarte peper
- 300 gram noedels of fijne mie
- 1 theelepel maïzena optioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Meng in een schaaltje de bruine suiker, chilisaus, sriracha, limoensap, zwarte peper, vissaus en oestersaus. Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak ondertussen de kip cashew:
- Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de uien met knoflook, rode peper en gember. Voeg de kip toe en bak deze goudbruin. Voeg de saus toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg 3/4 van de cashewnoten toe, de paksoi en de bosui. Bak dit kort mee. Mocht de saus te dun blijven, meng dan 1 tl maïzena met een scheutje koud water en voeg dit toe. Hierdoor krijg je een iets dikkere saus.
- Meng de kip cashew met de noedels. Bestrooi met overgebleven cashewnoten en eventueel extra bosui.
Officieel gebruik je ongezouten cashewnoten maar ik vind het persoonlijk lekkerder om gezouten cashewnoten te gebruiken. Mocht je nu niet teveel zout willen eten, gebruik dan uiteraard de ongezouten noten.
kip cashew met noedels, paksoi en bosui


Maak je dit gerecht met rijst klaar dan heb je echt meteen een totaal ander smaakbeleving. Probeer het dus ook eens te maken met rijst maar ook met udon noedels (dat zijn dikke noedels) is het erg lekker.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.