kip cashew met noedels, paksoi en bosui

kip cashew met noedels, paksoi en bosui

Kip cashew met noedels, paksoi en bosui is echt super simpel te maken. Deze kip cashew staat namelijk al binnen 30 minuten op tafel.

Ik ga het toch nog leren om meer snelle en simpele recepten te maken voor de blog. Ik besef me namelijk heel goed dat niet iedereen de tijd heeft om lang in de keuken te staan voor het avondeten.

De balans tussen zoet en pittig vinden wij bij dit gerecht echt ontzettend lekker. Nu gebruikte ik dit keer paksoi en bosui maar voel je vrij om groente te gebruiken die jij lekker vindt. Ik heb al eens een Thaise kip cashew gemaakt en die maakte ik met paprika. Die zou je dus ook eens kunnen proberen. Ik ben heel benieuwd welke je lekkerder vindt. Persoonlijk heb ik geen voorkeur. Het zijn namelijk toch twee totaal verschillende recepten. Ondanks dat het in basis qua ingrediënten wel op elkaar lijkt.

recept kip cashew met noedels

kip cashew met noedels, paksoi en bosui

kip cashew met noedels

5
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Thaise
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 2 kipfilets in kleine stukjes gesneden
  • 4 stengels bosui grof gesneden
  • 1 paksoi grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 100 gram (gezouten) cashewnoten
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel sriracha als je van lekker pittig houdt
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1/2 limoen sap
  • snuf vers gemalen zwarte peper
  • 300 gram noedels of fijne mie
  • 1 theelepel maïzena optioneel

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Meng in een schaaltje de bruine suiker, chilisaus, sriracha, limoensap, zwarte peper, vissaus en oestersaus. Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak ondertussen de kip cashew:
  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de uien met knoflook, rode peper en gember. Voeg de kip toe en bak deze goudbruin. Voeg de saus toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg 3/4 van de cashewnoten toe, de paksoi en de bosui. Bak dit kort mee. Mocht de saus te dun blijven, meng dan 1 tl maïzena met een scheutje koud water en voeg dit toe. Hierdoor krijg je een iets dikkere saus.
  • Meng de kip cashew met de noedels. Bestrooi met overgebleven cashewnoten en eventueel extra bosui.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

kip cashew met noedels, paksoi en bosui

recept zelf kip cashew maken met noedels, paksoi en bosui.
Deze maaltijd is behalve simpel om te maken ook echt ontzettend lekker. Ik maakte hem behoorlijk pittig. Mocht je niet zo van pit houden, laat dan de sriracha uit het recept achterwege.
recept zelf kip cashew maken met noedels, paksoi en bosui. Lekker pittig en zoet tegelijk.
Ook erg lekker is om nog een beetje extra chilisaus eroverheen te doen. Hoort eigenlijk niet maar ach….wat maakt het uit wat officieel wel en niet hoort. Als het maar lekker is!