hutspot met kruidenroomkaas

hutspot met kruidenroomkaas
Deel met je vrienden:

hutspot met kruidenroomkaas

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 1 zak (500gram) kant en klare hutspot
  • 1 verpakking (185gram) kruidenroomkaas
  • 100 gram kaas in blokjes gesneden
  • 1 groentebouillonblokje
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • 200 gram chorizo worst in stukjes gesneden
  • roomboter
  • olie

kruidige krokant korstje

  • 3 eetlepels panko
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • snuf peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen met de hutspot en het groentebouillonblokje gaar. Bak ondertussen de chorizo krokant.
  • Meng alle ingrediënten voor het kruidige krokante korstje.
  • Giet de aardappelen en hutspot af. Stamp de hutspot met een klein scheutje melk. Roer er de kruidenroomkaas, chorizo en de blokjes kaas doorheen. Breng op smaak met eventueel peper en/of zout.
  • Vet een ovenschaal in met roomboter en schep de hutspot in de ovenschaal. Bestrooi met het paneermeel mengsel en verdeel er wat blokjes roomboter overheen. Bak de ovenschotel goudbruin in 10-15 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook