Hutspot met kruidenroomkaas en een kruidig krokant korstje

Hutspot met kruidenroomkaas en een kruidig krokant korstje
Deel met je vrienden:

Wij hebben dit jaar al meer hutspot gegeten dan vorig jaar. Nu is dit ook niet zo moeilijk hoor, vorig jaar hebben we namelijk geen één keer hutspot gegeten. Je zou bijna denken dat ik zwanger ben en dat hutspot nu mijn zwangerschaps craving is 😉 Maar na 2 prachtige meiden is ons gezin compleet! We hebben hutspot gewoon helemaal ontdekt en ook dat je er ontzettend veel mee kan variëren. Dit keer heb ik een hutspot met kruidenroomkaas gemaakt en een kruidig krokante korstje van paneermeel, panko en duh….kruiden! Wil je voor een super simpel recept gaan dan kan je uiteraard ook gewoon paneermeel kopen die al gekruid is. 

recept hutspot ovenschotel met kruidenroomkaas

hutspot met kruidenroomkaas

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 1 zak (500gram) kant en klare hutspot
  • 1 verpakking (185gram) kruidenroomkaas
  • 100 gram kaas in blokjes gesneden
  • 1 groentebouillonblokje
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • 200 gram chorizo worst in stukjes gesneden
  • roomboter
  • olie

kruidige krokant korstje

  • 3 eetlepels panko
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • snuf peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen met de hutspot en het groentebouillonblokje gaar. Bak ondertussen de chorizo krokant.
  • Meng alle ingrediënten voor het kruidige krokante korstje.
  • Giet de aardappelen en hutspot af. Stamp de hutspot met een klein scheutje melk. Roer er de kruidenroomkaas, chorizo en de blokjes kaas doorheen. Breng op smaak met eventueel peper en/of zout.
  • Vet een ovenschaal in met roomboter en schep de hutspot in de ovenschaal. Bestrooi met het paneermeel mengsel en verdeel er wat blokjes roomboter overheen. Bak de ovenschotel goudbruin in 10-15 minuten.

 

 

Eerlijk is eerlijk, dat ik deze hutspot ovenschotel ging maken had ik niet verwacht dat hij zo lekker zou gaan worden. Ik was het meest onzeker over het krokante korstje maar wauw…..dat was lekker! Je hoeft er geen extra vlees bij te eten maar wij vinden dat altijd wel erg lekker.

deze hutspot recepten vind je misschien ook lekker