Deel met je vrienden:
Wij hebben dit jaar al meer hutspot gegeten dan vorig jaar. Nu is dit ook niet zo moeilijk hoor, vorig jaar hebben we namelijk geen één keer hutspot gegeten. Je zou bijna denken dat ik zwanger ben en dat hutspot nu mijn zwangerschaps craving is π Maar na 2 prachtige meiden is ons gezin compleet! We hebben hutspot gewoon helemaal ontdekt en ook dat je er ontzettend veel mee kan variΓ«ren. Dit keer heb ik een hutspotΒ met kruidenroomkaas gemaakt en een kruidig krokante korstje van paneermeel, panko en duh….kruiden! Wil je voor een super simpel recept gaan dan kan je uiteraard ook gewoon paneermeel kopen die al gekruid is.Β
recept hutspot ovenschotel met kruidenroomkaas

IngrediΓ«nten
- 1 kilo kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
- 1 zak (500gram) kant en klare hutspot
- 1 verpakking (185gram) kruidenroomkaas
- 100 gram kaas in blokjes gesneden
- 1 groentebouillonblokje
- scheutje melk
- peper en zout
- 200 gram chorizo worst in stukjes gesneden
- roomboter
- olie
kruidige krokant korstje
- 3 eetlepels panko
- 3 eetlepels paneermeel
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1,5 theelepel kerriepoeder
- 0,5 theelepel chilipoeder
- 0,5 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- snuf peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen met de hutspot en het groentebouillonblokje gaar. Bak ondertussen de chorizo krokant.
- Meng alle ingrediΓ«nten voor het kruidige krokante korstje.
- Giet de aardappelen en hutspot af. Stamp de hutspot met een klein scheutje melk. Roer er de kruidenroomkaas, chorizo en de blokjes kaas doorheen. Breng op smaak met eventueel peper en/of zout.
- Vet een ovenschaal in met roomboter en schep de hutspot in de ovenschaal. Bestrooi met het paneermeel mengsel en verdeel er wat blokjes roomboter overheen. Bak de ovenschotel goudbruin in 10-15 minuten.

deze hutspot recepten vind je misschien ook lekker
Familie over de kook
Familie over de kook