Herfstige chai cake met appel en speculaaskruiden

Herfstige chai cake met appel en speculaaskruiden

Deze luchtige herfstige chai cake met appel en kaneel kan eigenlijk niet mislukken. Sinds ik mijn cake niet meer met roomboter maak maar met olie is er nog nooit eentje mislukt. Nu ben ik wel gek op de smaak van roomboter, dus vet ik mijn vorm in met een extra dikke laag roomboter. Voor dit recept kan je zelf je chai kruidenmix maken maar ik ben voor makkelijk gegaan en heb een kant en klare chai mix gebruikt. Deze heb ik namelijk standaard in huis om een chai latte mee te maken, mijn quilty pleasure. Ik gebruik hiervoor de Drink Me Chai Spice Latte mix in de roze verpakking die ik bij de AH koop. 

recept chai cake met appel en kaneel

chai cake met appel en speculaaskruiden

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje, Snack, Tussendoortje
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 250 milliliter olie
  • 250 milliliter Melk
  • 1 theelepel Vanille extract
  • snufje zout
  • 2 eetlepels chai kruiden
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 3 theelepels speculaas en koekkruiden
  • 2 appels geschild en in plakjes gesneden van 0,5 cm
  • scheutje citroensap
  • 4 eieren
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in met roomboter en bestrooi de kanten met een klein beetje bloem. Meng de plakjes appel met 2 el chai kruiden, scheutje citroensap en 3 tl speculaas-koekkruiden. Laat de appels 15 minuten staan. Meng de bloem met het zakje bakpoeder en een snufje zout.
  • Klop de eieren schuimig met 100 gr witte en 75 donkerbruine basterdsuiker. Voeg de olie toe en mix even goed door. Voeg vervolgens de melk toe en mix weer even door. Voeg dan beetje bij beetje bloem toe. Roer tenslotte de vanille extract door het cakebeslag.
  • Schep het beslag in de cakevorm en steek er de plakjes appel in. Bak de chai cake gaar in ongeveer 60 minuten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Zeg eens eerlijk, dit ziet er toch super herfstig uit! Met het bakken van deze chai cake ruikt je huis ook echt super lekker.
Deze cake leent zich er ook heel goed voor om met een bolletje ijs te eten. Zeker als de cake nog een beetje warm is en het ijs eroverheen smelt…jammie!!

de volgende recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/bananenbrood-noten-en-chocolade/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/zoete-kwarkbroodjes-kaneel/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/limoncello-cake-citroen-en-munt/” target=”_blank”]