hartige taart van filodeeg met spinazie en fetakaas

hartige taart van filodeeg met spinazie en fetakaas
hartige taart van filodeeg met spinazie en fetakaas

hartige taart van filodeeg met spinazie en fetakaas

5 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 1 hartige taart

Ingrediënten

  • 1 pak filodeeg (minimaal 225 gram) Laat op tijd ontdooien!
  • 5 eieren
  • 400 gram fetakaas verkruimeld
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram geraspte kaas belegen of extra belegen
  • 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
  • 1 citroen schil van nodig
  • 125 gram cherry tomaten gehalveerd
  • 400 gram spinazie
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • caynnepeper
  • peper en zout
  • chilivlokken
  • 1 eetlepel roomboter
  • olijfolie extra vierge

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Breek de eieren in een mengkom. Voeg de fetakaas, de helft van de pijnboompitten, de provencaalse kruiden, rasp van 1 citroen, peper, zout, geraspte kaas (houd 1 handje over), nootmuskaat en een scheutje olijfolie extra vierge toe. Meng dit alles goed door elkaar.
  • Verwarm 1 el roomboter in een pan en bak de spinazie met een snuf peper en zout tot de spinazie redelijk geslonken is. Voeg de spinazie toe aan het ei mengsel (knijp de spinazie iets uit)
  • Pak een vel bakpapier. Vet dit helemaal in en maak er een prop van. Leg het daarna plat op het aanrecht voor het filodeeg. Leg 3 vellen filodeeg op elkaar en smeer in met olijfolie. Bestrooi met peper, zout een een beetje chilivlokken. Leg dan dakpansgewijs de volgende 3 vellen erop en herhaal de stap met olie en kruiden. Ga door tot het filodeeg op is.
  • Pak een oven bestendige pan en leg hierin het bakpapier met daarop de filodeeg. Giet het spinazie mengsel erin. Verdeel de gehalveerde cherrytomaten eroverheen, de overgebleven pijnboompitten en bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Vouw het filodeeg over het mengsel en vet dit nog eventjes in.
  • Bak 2-3 minuten de harige taart eerst op het vuur. Zet dan de pan in de oven voor 20-25 minuten tot de hartige taart goudbruin en gaar is.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer
One Comment
  1. 2 sterren
    De verhouding feta/ei/spinazie zit helemaal niet goed, dus bij een volgende poging ga ik de hoeveelheden aanpassen om de smaken meer in balans te brengen. nDe kooktijd van 20-25 minuten is niet realistisch. Reken toch een kwartiertje extra.

Comments are closed.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)