Gezellig samen buiten eten? Zo lukt dat het hele jaar door!

Gezellig samen buiten eten? Zo lukt dat het hele jaar door!

Buiten eten is een van de leukste manieren om van maaltijden te genieten. Met vrienden en familie om de tafel, genieten van het weer en heerlijk eten – wat wil je nog meer? Met een paar slimme aanpassingen kun je het hele jaar door gezellig buiten eten, ongeacht het seizoen. Overkapping, iemand?

gezellig samen buiten eten

Zomer

De zomer is bij uitstek het perfecte seizoen om buiten te eten. Lange dagen, warme avonden en volop zonneschijn maken het ideaal om buiten te dineren en nog uren te blijven zitten. Zorgen voor wat schaduw is daarentegen ook niet verkeerd.

Wat luxe zonwering, zoals een uitschuifbare luifel of een pergola met zonnescherm, geeft genoeg bescherming tegen de felle zon en zorgt dus voor schaduw. Dit maakt het buiten zitten zelfs tijdens de heetste dagen een stuk comfortabeler. 

Herfst

In de herfst is het weer vaak wat onvoorspelbaarder, maar dat betekent niet dat je niet buiten kunt eten. September was de afgelopen jaren het voorbeeld van de perfecte indian summer. Gebruik bijvoorbeeld terrasverwarmers of een vuurkorf om de avonden warm en gezellig te houden. Serveer warme dranken zoals thee, koffie of warme chocolademelk en geniet van seizoensgebonden gerechten zoals pompoensoep of stoofpotjes.

Winter

Buiten eten in de winter kan magisch zijn met de juiste voorbereidingen. Een overkapping kan de ruimte beschutten tegen sneeuw en wind. Maar zorg wel echt voor voldoende warmtebronnen, zoals terrasverwarmers of een buitenhaard. Kleed je lekker warm aan en zorg voor extra dekens voor je gasten.Veel sfeerverlichitng, zoals kerstlichtjes of lantaarns doen de truc.

Serveer daarnaast warme, winterse gerechten zoals fondues, stoofpotten of gegrilde groenten en vlees. Warme drankjes zoals glühwein of warme cider passen perfect bij die tijd van het jaar.

Lente

In de lente komt de natuur weer tot leven en is het vaak al heerlijk om buiten te eten. Maar trek geen gek gezicht als er een onverwachte regenbui tevoorschijn komt. Een fijne overkapping is hier dan weer op z’n plek. En vergeet niet om een goede insectenbestrijding te hebben voor die vervelende lentediertjes die ook allemaal tot leven komen in deze periode!