deze gefrituurde mozzarella met spek omwikkeld is echt een ideale snack voor in het weekend maar is ook zeker geen straf om straks met de feestdagen op tafel te zetten. De spek geeft een lekkere zoute smaak aan de zachtheid van de mozzarella. Ik heb deze snacks ook bij ons in de B4men Barbershop uitgedeeld en het viel bij de mannen erg goed in de smaak. Niet alleen bij de mannen viel het goed in de smaak. Volgens Beaudine was het megaaaaaaa lekker!!!!
recept gefrituurde mozzarella
gefrituurde mozzarella met spek omwikkeld
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 bol mozzarella
- 100 gram gerookte ontbijtspek plakjes
- 1 ei geklutst met 1 el water
- 4 eetlepels panko
- 2 eetlepels paneermeel
- snufje zwarte peper
- 1,5 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 0,5 theelepel chillipoeder
- 3 eetlepels bloem
- zonnebloemolie
Instructies
- Snijd de mozzarella in dikke plakken en snijd de plakken in repen. Dep de repen mozzarella goed droog. Meng de panko met de paneermeel, gedroogde Italiaanse kruiden, snuf zwarte peper en chilipoeder.
- Wikkel de repen mozzarella in de ontbijtspek. Je kan het spek eventueel halveren. Haal ze daarna eerst door het bloem, dan door het geklutste ei en vervolgens door het panko mengsel. Laat eventjes 15 minuten opstijven in de koelkast.
- Verhit in een pan een flinke hoeveelheid olie tot 170 graden. Ik gebruikte een redelijke kleine kookpan en heb daar 1 liter olie in gedaan. Bak/frituur de mozzarella snacks tot deze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.
tip: je kan ze eventueel ook bakken in een koekenpan. Zorg er dan voor dat er een laag olie van ongeveer 1 cm in de pan zit. De mozzarella snacks moeten dan wel iets langer gebakken geworden.
De volgende snacks vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kip-kerrie-salade-maken-pittig-en-bomvol-smaak/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/gezonde-tonijnsalade-recept-griekse-yoghurt/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/zelf-kruidenboter-maken-lekkerder-gaat-worden/” target=”_blank”]