cake met blauwe bessen

cake met blauwe bessen
Deel met je vrienden:

cake met blauwe bessen

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 150 gram blauwe bessen
  • 200 gram suiker
  • 250 milliliter milde olie
  • 250 milliliter Melk
  • 1 theelepel Vanille extract
  • snufje zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 400 gram bloem +extra voor de blauwe bessen
  • roomboter voor het invetten bakvorm
  • 4 eieren

Instructies

  • Meng de blauwe bessen met 1 eetlepel bloem. (dit voorkomt dat de blauwe bessen allemaal naar de bodem zakken) Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de bloem met 1 zakje bakpoeder. Vet een grote cakeblik in met roomboter en bestrooi met een klein beetje bloem of leg er een stukje bakpapier in.
  • Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg de olie toe en mix dit even door. Voeg dan de melk toe en mix ook weer even kort door. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en mix tot je een smeuïge substantie hebt. Spatel de vanille extract en de blauwe bessen door het cakebeslag. Giet het cakebeslag in de vorm en bak de cake in 50-60 minuten licht goudbruin en gaar.