Brownie met Nutella en hazelnoten

KokenKoken
Brownie met Nutella en hazelnoten
Deel met je vrienden:

Brownie met Nutella en hazelnoten

No ratings yet
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje, Tussendoortje
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 12 porties

Ingrediënten

  • 75 gram pure chocolade
  • 75 gram melk chocolade
  • 100 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 150 gram suiker
  • 130 milliliter Melk
  • 75 gram Zelfrijzend Bakmeel
  • 20 gram cacaopoeder
  • snufje zeezout
  • 1 pot Nutella chocopasta
  • 100 gram hazelnoten grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet een brownie vorm in en bekleed met bakpapier
  • Smelt zowel de melk als de pure chocolade au bain marie
  • Roer de boter door de gesmolten chocolade
  • Klop de eieren met de suiker in een grote mengkom tot een smeuïge substantie
  • Roer voorzichtig de melk erdoor
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met een snuf zeezout en de cacaopoeder
  • Spatel voorzichtig het ei mengsel door de gesmolten chocolade en spatel daarna het zelfrijzend bakmeel erdoorheen
  • Giet het brownie mengsel in de bakvorm en bak de brownie gaar in 35-40 minuten (afhankelijk van je oven)
  • Laat de brownie afkoelen en smeer daarna in met een laag Nutella (net zo dik als jijzelf wilt) en bestrooi met de gehakte hazelnoten