Brooks Amsterdam: gezellig eten met kinderen

Brooks Amsterdam: gezellig eten met kinderen

Gezellig eten met kinderen bij Brooks in Amsterdam, hier begin ik mijn titel mee. Dit doe ik niet zonder reden. Je kan namelijk echt ontzettend lekker en gezellig eten met kinderen bij Brooks. Wees gerust, ook zonder kids kan je prima eten in dit restaurant. Een paar maanden geleden is Brooks gestart met op zondag een “brunch” te organiseren, waarbij kinderen aan een grote knutsel tafel vermaakt worden. Ideaal dus als je buiten de deur wilt eten maar waarbij ook de kinderen het super naar hun zin hebben. Want laten weer eerijk zijn, als je kind het naar zijn/haar zin heeft, dan heb jij het als ouder ook naar je zin.

Eten bij Brooks in Amsterdam

Vorige week zondag gingen wij met ons viertjes (op uitnodiging) naar Amsterdam om er even tussenuit te zijn. Zoals jullie weten is Amaranthe echt een probleemgeval qua eten. Niets lust ze (zegt ze) en als snel zit ze daarom als we uit eten zijn op Jan Willem zijn mobiel spelletjes te spelen. Dit vinden wij op zich niet zo erg maar daardoor eet ze helemaal niet en zit ze vaak na 20 minuten al te miepen dat ze het maar “saai” vindt. (en dus naar huis wilt) Niet leuk voor haar en niet leuk voor ons!

restaurant review Brooks
Onderweg naar Brooks valt Amaranthe in slaap. Ai….zij is meestal niet de vrolijkste als ze wakker gemaakt moet worden. Als dat maar goed gaat dus.
restaurant review Brooks in Amsterdam
De inrichting van Brooks is sfeervol en gezellig. Je krijgt ondanks dat het best groot is een huiskamer gevoel. Het was die dag best fris buiten en binnen was het heerlijk warm. Dat vind ik een groot pluspunt als echte koukleum ๐Ÿ˜‰ Ik zorg dat ik altijd een jasje aan heb of een sjaal bij me heb. Regelmatig vind ik het in restaurants namelijk vrij fris. Daar had ik gelukkig hier geen last van ๐Ÿ™‚
restaurant review Brooks in Amsterdam
Amaranthe werd gelukkig vrolijker wakker dan verwacht. Eigenlijk direct bij binnenkomst ging zij naar de knutseltafel toe. Hier heeft zij samen met de door Brooks ingehuurde kinderleidster super veel mooie knutselwerkjes gemaakt. De kinderen worden dus echt door iemand vermaakt, waardoor jij niet continue alsnog je kind moet gaan vermaken.
restaurant review Brooks in Amsterdam
Dit gezicht zegt denk ik wel genoeg! Uiteindelijk hebben we ruim 2,5 uur gezeten bij Brooks. Lekker relaxed en genieten van een middagje rust.
restaurant review Brooks in Amsterdam.
Hierdoor hadden we ook tijd om Beaudine wat 1 op 1 aandacht te geven. Zij kwam die vrijdag terug van Brugklas kamp en had natuurlijk super veel te vertellen. Doordat thuis de alledaagse rompslomp er is, konden we nu echt even goed luisteren naar al haar belevingen.
restaurant review Brooks in Amsterdam: gepocheerde eieren met zalm en Hollandaise saus
Nu wil je natuurlijk ook wel weten hoe het eten was. Het kan in een restaurant natuurlijk nog zo gezellig zijn maar als het eten niet lekker is, dan heb je er nog niets aan. Wij hadden verschillende gerechten gekozen van zowel de ontbijtkaart als de lunchkaart. Hier zie je de EGG ROYALE: een brioche broodje met gerookte zalm, gepocheerde eieren, Hollandaise saus en wat veldsla. De eieren waren echt perfect en de combinatie met de zalm en saus was super lekker!
restaurant review Brooks in Amsterdam
De volgende gerechten komen allemaal van de lunchkaart. Dit was de Faijta met kip, groenten,ย guacamole en groenten chips. Het ziet er misschien zo op de foto niet heel spannend uit maar het was echt heerlijk. De faijta was echt goed op smaak. Klein puntje van kritiek is dat het voor de prijs eigenlijk net iets te weinig is. Dit gerecht kost 11,- euro en daarvoor had wat mij betreft de fajita wel iets meer gevuld moeten zijn.
restaurant review Brooks in Amsterdam
Hier loopt het water toch van in je mond. Deze BROOKS BURGER was echt waanzinnig lekker! Goed vlees, heerlijke kaas, krokante bacon, super lekkere saus en de friet…mmmmmm…zo hoort het. Hier is echt niets op aan te merken. Sterker nog, voor deze burger gaan we zeker weten terug.
restaurant review Brooks in Amsterdam
Dit was de CUBAN SANDWICH. Dit broodje was gevuld met Pulled Pork, augurk, ham, kaas en mosterd….geserveerd met ook weer groenten chips. Lijkt het net of je toch gezond zit te eten ๐Ÿ˜‰ Deze Cuban Sandwich was ook weer super op smaak. Ik miste zelf alleen toch nog iets van een sausje ernaast. Ondanks dat er mosterd op het broodje zit, had ik het persoonlijk lekker gevonden als een klein beetje BBQ saus of pittige saus ernaast geserveerd zou worden. Is ook wel lekker om je chips in te dopen.
restaurant review Brooks in Amsterdam
Geef ons goed eten en we zijn gelukkig! Goed eten in restaurants is zeker niet altijd een vanzelfsprekendheid. Gerechten die koud geserveerd worden, personeel wat niet vriendelijk is, weinig smaak aan het eten en ga zo maar door. Hier bij Brooks is dat gelukkig niet het geval! En nee, we worden niet betaald om dit te zeggen ๐Ÿ™‚
restaurant review Brooks in Amsterdam
Onze gerechten bij elkaar op de foto. Het enige wat ontbreekt zijn Amaranthe haar pancakes met een kop warme chocolademelk en slagroom. Zij had echt te druk met knutselen, waardoor we haar ook aan de knutseltafel hebben laten eten.
restaurant review Brooks in Amsterdam
Wij hebben, zoals je hebt kunnen zien, een heerlijke zondagmiddag gehad. Brooks heeft er in ieder geval een klant bij, want wij gaan zeker terug. Amaranthe voor het knutselen en wij voor de Brooks Burger. Die was namelijk favoriet bij ons allemaal ๐Ÿ™‚ O ja…..ook goed om te vermelden is dat het parkeren op de Beethovenstraat in Amsterdam gratis is.

ย 
Praktische informatie Brooks

Brooks is dagelijks geopend voor ontbijt, lunch en diner van 08.00 tot 22.00 uur.
Parkeren is dus gratis (zoals de gemeente dit natuurlijk zo houdt)
Iedere 2e vrijdag van de maand is er tijdens het diner live muziek.
(ook hier gaan we een keertje naartoe, lijkt ons in ieder geval ook erg gezellig)

 

*Wij zijn op uitnodiging gaan eten bij Brooks. Dit verandert echter niets aan onze mening. Deze is altijd eerlijk en oprecht. Wij willen jou namelijk een oprechte ervaring meegeven zodat je weet waar je wel en niet moet gaan eten.