Jan Willem en ik eten graag brood maar het moet niet saai worden. Omdat wij minder vlees proberen te eten, maak ik steeds vaker broodjes met vegetarische producten. Eén van onze favorieten vegetarische producten is de Toscaanse carré van Garden Gourmet. Ik heb hier vorige week een ontzettend lekker Italiaanse geïnspireerd broodje mee gemaakt. Dit broodje is lekker voor lunch maar is ook lekker als vervanger voor een hamburger. Serveer er frietjes of aardappelen uit de oven bij en je hebt een onwijs lekkere avondmaaltijd. Ik heb er ook een lekkere Italiaanse ketchup saus bijgemaakt…ook deze is lekker met friet 😉
Recept Italiaanse bol met vegetarische Toscaanse carré
Italiaanse bol met vegetarische Toscaanse carré
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 2 broodjes
Ingrediënten
- 2 Italiaanse bollen
- 1 bol mozzarella in plakjes gesneden
- 2 tomaten in plakjes gesneden
- blaadjes basilicum
- snufje zwarte peper
- 1 zakje veldsla
- 1 bakje Toscaanse Carré is van Garden Gourmet zitten per 2 verpakt
Italiaanse ketchup
- 3 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
- zwarte peper
- scheutje olijfolie extra vierge
Instructies
- Maak eerst de Italiaanse ketchup door na alle ingrediënten hiervoor te mengen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de Toscaanse carré’s zoals aangegeven staat op de verpakking. Snijd de Italiaanse bol open en smeer beide kanten in met de Italiaanse ketchup. Leg op de onderkant een handje veldsla, daarop de Toscaanse carré, plakjes tomaat, plakjes mozzarella, paar blaadjes basilicum en bestrooi met een snufje zwarte peper en een klein beetje olijfolie extra vierge.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer