zelf kruidenboter maken: lekkerder gaat het niet worden

zelf kruidenboter maken: lekkerder gaat het niet worden

Soms snap je niet waarom je bepaalde producten uit de supermarkt kant en klaar haalt. Neem kruidenboter! Dit is echt in nog geen 2 minuten zelf gemaakt. Waarom zou je dan nog kant en klaar kopen? Zelf maken is namelijk veel lekkerder! Daarbij kan je ook heel erg veel variëren in smaak simpelweg door het gebruik van verschillende soorten kruiden.

Recept kruidenboter

Zelfgemaakte kruidenboter

4 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Snack, Tussendoortje, Voorgerecht
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 500 gram roomboter
  • klein handje basilicum
  • paar takjes tijm
  • klein handje peterselie
  • zeezout en zwarte peper
  • citroensap
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Snijd de verse kruiden en de knoflook fijn. Meng de verse kruiden en de knoflook door de roomboter. Breng op smaak met een snufje zeezout, zwarte peper en een klein beetje citroensap
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Kruidenboter zelf maken

Het grote voordeel van zelf kruidenboter maken is dus dat je zelf kan kiezen welke kruiden je wilt gebruiken. Daarom wordt zelfgemaakte kruidenboter ook nooit saai. Ik gebruik vaak verschillende soorten kruiden voor de boter. Dit recept is gemaakt met basilicum, peterselie en tijm. Ook lekker om te gebruiken is rozemarijn, bieslook of een klein beetje munt. Wil je iets meer pit voeg dan behalve peper en zout ook een snufje chili vlokken toe. 

TIP: Bewaar de kruidenboter in de koelkast en haal hem 30 minuten voor serveren uit de koelkast

Kruidenboter zelf maken is een karweitje van niets maar met een groots resultaat. Durf gerust te variëren met verschillende soorten kruiden.
Zelfgemaakte kruidenboter met krokant gebakken rogge brood onder de grill is ook erg lekker bij een pastasalade. Recept van de pastasalade komt snel op Familie over de Kook.