Deze maaltijdsalade met aardappel, kruidige kip en frisse dressing is bij ons thuis echt heel goed in de smaak gevallen. Zelfs Amaranthe, die normaal gesproken bijna niets eet, heeft voor haar doen goed meegegeten. Deze salade kan je prima als avondmaaltijd eten, als lunch maar is ook geschikt om als salade te serveren bij een bbq.
Recept maaltijdsalade met aardappel
Maaltijdsalade met aardappel, kruidige kip en frisse dressing
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 700 gram aardappelen
- 1 avocado
- 2 paprika's
- 250 gram cherrytomaten
- krop little gem sla
- 3 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels kipkruiden
- 400 gram kipfilet
- olijfolie
- peper en zout
- parmezaanse kaas
- 1 rode ui
dressing
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels Zaanse mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout
- 2 theelepels citroensap
- 2 theelepels kerriepoeder
- snufje chili vlokken
- 2 theelepels kurkuma
Instructies
- Zet alvast de bbq aan (je kan de kip ook bereiden op een grillpan, sla deze stap dan over). Snijd de aardappels in partjes en kook de aardappels gaar. Giet de aardappels af en laat de aardappels even uitstomen.
- Maak ondertussen de dressing: Meng de 3 eetlepels Griekse yoghurt met 2 eetlepels Zaanse mayonaise, 1 theelepel mosterd, 2 theelepesl kerriepoeder, 2 theelepels citroensap, 2 theelepels kurkuma, snufje chili vlokken en breng op smaak met zout en peper
- Snijd de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de paprika met de ui en de Italiaanse kruiden met peper en zout tot de ui zacht geworden is. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten
- Snijd de kipfilet in repen van ongeveer 2 cm. Leg de kipfilet reepjes in een kom en bestrooi met 2 eetlepels kipkruiden en een scheutje olie. Bak de kipfilet op de bbq gaar of op een grillpan.
- Snijd de little gem sla in stukken, halveer de cherrytomaten en de avocado in blokjes. Leg dit allemaal in een grote schaal samen met de aardappels en meng de dressing door het geheel. Leg de kipfilet reepjes erbovenop en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Maaltijdsalade’s
Deze salade kan je natuurlijk zelf naar smaak aanpassen. Ik heb ervoor gekozen om hem verder te vullen met tomaat en avocado maar ook lekker is om wat reepjes wortel toe te voegen en stukjes komkommer. Ook lekker voor wat extra pit, is een fijngesneden rood pepertje. Deze kan je eventueel eroverheen strooien, maar kan je ook toevoegen aan de dressing. Wij hebben de kip op de bbq bereidt maar je kan de kip ook gewoon op een grillpan klaarmaken. Ik zou zeggen experimenteer en geef vooral je eigen draai aan het recept.
Moet alles eerst helemaal afkoelen, of wordt deze salade lauwwarm gegeten?
Groetjes,
Michèle
Hey Michèle,
Deze salade kan je zowel warm, lauwwarm als koud eten. Het is eigenlijk maar net wat jezelf lekker vindt en wat je misschien beter uitkomt qua tijd 🙂 Ik adviseer wel om te de warme producten meteen op de sla te serveren als je hem niet warm wilt eten, anders wordt je sla helemaal slap tijdens het afkoelen. Laat dan eerst de kip een de aardappelen ietsjes afkoelen voordat je alles gaat mengen.