Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n fan van gamba’s. Voor deze gamba’s in chilisaus maak ik echter graag een uitzondering. Ik was ontzettend benieuwd of dit recept zou gaan lukken. Eerlijk is eerlijk, de saus voor deze gamba’s was namelijk een uitprobeersel van heb ik jou daar. Wij hebben de zoet pittige gamba’s gegeten met rijst en wokgroenten maar ze zijn ook super lekker als snack. Maak dus gerust een dubbele portie.
recept gamba’s in chilisaus
Ingrediënten
- 300 gram rijst
- 1 zak wokgroenten naar keuze
- 16-20 gamba’s schoongemaakt
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 centimeter verse gember geschild en geraspt
- 2 theelepels rijstazijn
- 2 theelepels maïzena
- snuf peper en zout
- 3 theelepels oestersaus
- 1/2 eetlepel bruine suiker
- 2 theelepels sojasaus
- 1,5 eetlepel ketchup
- 1/2 groente bouillonblokje
- 3 flinke eetlepels chilisaus ik gebruik sweet chilisaus
- 1 rode peper fijngesneden
- 1 ui fijngesneden
- 1 eetelepel ketjap manis
- 2 bosui fijngesneden
- olie
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Meng de gamba’s met een snuf peper, zout, rijstazijn, en maïzena. Meng in een schaaltje de oestersaus, sojasaus, suiker, chilisaus, ketjap manis en ketchup.
- Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan en fruit de ui, rode peper, gember, knoflook en het halve bouillonblokje. Voeg de garnalen toe en bak deze voor 1 minuut. Voeg dan de saus toe en bak op hoog vuur mee voor 2-3 minuten tot de gamba’s gaar zijn. Wil je ze eten als snack, laat de saus dan zo. Eet je de gamba’s met rijst voeg dan eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is. Bestrooi vlak voor serveren met de bosui.
- Wok de groenten en serveer de pittige gamba’s met rijst en de wokgroenten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer