Wat als het even niet zo goed gaat

Wat als het even niet zo goed gaat

Wat als het even niet zo gaat? Tja, ik heb lang zitten twijfelen of ik dit bericht moest gaan schrijven. Ook nu ik het ga schrijven heb ik twijfel of ik het wel moet gaan delen. Moet Familie over de Kook niet alleen gewoon een “gezellige” foodblog zijn? Lastig….lastig…..lastig! Ik weet dat heel veel lieve mensen ontzettend met ons meeleven. Ik weet echter ook dat er veel mensen zijn, die het echt helemaal niets zal interesseren wat er bij ons thuis gebeurt. Die willen gewoon een lekker recept op de blog zien. Terecht! Kan ik me ook heel goed voorstellen. Toch hebben de lieve privé berichtjes me over de streep getrokken om te vertellen hoe het momenteel hier in ons gezin gaat.

Wat als het even niet zo goed gaat

Als mensen nu aan ons vragen “hoe gaat het”? Dan geven we diegene een keuze. Wil je een politiek correct antwoord dan is het antwoord “JA”, wil je een oprecht antwoord dan is het helaas “NEE!!!!”.

We hebben er geen geheim van gemaakt dat het met onze oudste dochter Beaudine niet goed gaat. Al een jaar lang kwakkelt zij enorm met haar gezondheid. Ze is extreem moe, heeft vaak geen eetlust meer, is kilo’s afgevallen, is flauwgevallen en ga zo maar door. Omdat ze ook steeds vaker niet op school kon blijven, zijn we toch maar met haar naar de huisarts gegaan. Ik zal verder een heel lang verhaal besparen maar na behoorlijk wat bloedonderzoeken en een flinke ijzerkuur ging/gaat het in plaats van beter alleen maar slechter.

Een paar weken geleden werd het zo erg dat ze meerdere “vreemde aanvallen” achter elkaar kreeg. Ze werd dan lijkbleek, ging klappertanden, spugen en haar lijf begon te trillen, tevens kreeg ze plotseling hoge koorts. Na de zoveelste aanval zijn we met gierende banden naar de Eerste Hulp gereden. Daar hebben we bijna de hele dag gezeten en aan het einde van de dag werd er een hartritmestoornis geconstateerd. Daar schrokken we natuurlijk van maar op een vreemde manier waren we ook opgelucht. Zouden we dan nu eindelijk een oplossing kunnen vinden voor haar problemen?

Wat als het even niet zo goed gaat. Beaudine op de Eerste Hulp.
Wat zijn we allemaal geschrokken. Bijna de hele dag hebben we met Beaudine in het ziekenhuis gezeten en eigenlijk nog geen steek wijzer geworden. Er is alleen iets aan de lange lijst klachten toegevoegd.

Op naar de cardioloog in het VU

Om haar hartritmestoornis verder te onderzoeken werden verwezen naar een Kindercardioloog in het VU. De cardioloog kwam met een verrassend oordeel. Ja, het hartritmestoornis zit er maar deze verklaard niet haar klachten. Hij wilde het verhaal eigenlijk omdraaien. Wat er in haar lichaam gebeurt, zorgt voor het hartritmestoornis. Jan Willem en ik keken elkaar aan en dachten “nee, hoe kan dit”. Enorm teleurgesteld waren we. Dit klinkt heel vreemd en natuurlijk zijn we blij dat het ritmestoornis niet ernstig is maar nu hadden we nog geen antwoord wat er met onze dochter aan de hand is. Hoe nu verder???

Afspraak Kinderarts in het ziekenhuis

Er stond al een afspraak gepland bij een Kinderarts in het Spaarne ziekenhuis voor 20 augustus. Uiteraard hebben we gebeld of dit misschien naar voren geplaatst kon worden maar helaas pindakaas. Afgelopen twee weken is het echter helemaal waardeloos met Beaudine. Ze heeft veel hoge koortsaanvallen en spiertrillingen in haar bovenbenen waar ze erg veel pijn aan heeft. Ook kan ze zomaar vanuit het niets spugen en is ze alleen maar ontzettend moe. Even gezellig een paar uurtjes naar het strand en de rest van de dag ligt ze te slapen. Het is dus alles behalve een leuke vakantie voor haar geweest. Hopelijk krijgen we aankomende dinsdag meer antwoorden op onze vragen over wat er met Beaudine aan de hand kan zijn.

Als klap op de vuurpijl

Hebben we al genoeg zorgen om onze dochter, krijgen we vorige week woensdag een brief van een Duits advocatenkantoor dat we 11.000 euro moeten betalen voor het onrechtmatig gebruik van 4 foto’s op Jan Willem zijn blog B4men. Zoals je misschien wel weet is Jan Willem herenkapper/barbier en hebben wij onze eigen Barbershop aan huis. Op de blog B4men schrijft Jan Willem regelmatig over de nieuwste kapsel trends. Om die artikelen te onderbouwen, haalde hij foto’s van Pinterest die hij in het blogartikel plaatst. Dit schijnt dus niet te mogen en dat moeten we nu duur betalen.

Inmiddels hebben we een schikking met de advocaat liggen van 5000 euro maar helemaal eerlijk is dit verhaal vanuit hun kant ook niet gegaan. De foto’s die ze ons aanrekenen, stonden namelijk niet in het archief van de aanklager. Omdat het echter allemaal vanuit Duitsland is geregeld en de advocaat heel boos mailde “het is dit voorstel en anders zien we jullie in de rechtszaal” durven we de zaak niet verder aan te vechten. Er zit dus niets anders op dan te betalen. Daar gaat ons spaargeld waar we super hard voor werken!

We willen ons echter focussen op de gezondheid van onze dochter en deze stress kunnen we er niet bij hebben.

Eind goed al goed?

Uiteindelijk zal vast en zeker alles goed gaan komen maar voor nu is het allemaal best een beetje heftig. Gelukkig hebben we mekaar en bieden de blogs verder ook wel een hele fijn afleiding. Ik heb heel veel afleiding in het koken en bakken en dit komt Familie over de Kook zeker ten goede. De afgelopen tijd heb ik nog nooit zoveel recepten gepubliceerd. Voor B4men gaan we een nieuwe koers varen. Ik heb de afgelopen week alle foto’s van 7 jaar bloggen verwijderd en voortaan gebruiken we voornamelijk eigen foto’s of foto’s die 100% licentie vrij zijn. Daarnaast gaan we meer informatieve filmpjes opnemen omtrent kapsels en uiterlijke verzorging. Wij laten ons dus zeker niet kisten en gaan voor de volle 100% ervoor! Ze krijgen ons niet klein!!!

Zo, dit is een heel verhaal alsnog geworden. Het kan dus zijn dat ik soms iets later reageer op een vraag maar dat is verder absoluut geen desinteresse. Verre van! Ik vind juist het contact en alle leuke berichtjes erg fijn om te ontvangen.

Beaudine helemaal vrolijk en stralend in plaats van ziek.
Hopelijk zien we Beaudine snel weer zo stralen als op deze foto!