Visburger met een frisse dille-yoghurt saus

KokenKoken
Visburger met een frisse dille-yoghurt saus
Deel met je vrienden:

Visburger met een frisse dille-yoghurt saus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 visburgers

Ingrediënten

  • 400 gram stevige witvis
  • 1 krop sla
  • 2 tomaten in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetelepels Griekse yoghurt
  • 1/2 sjalot fijn gesneden
  • 1 bosje verse dille
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • flinke snuf witte peper
  • 75 gram panko
  • 4 burger broodjes
  • 1 ei
  • bloem
  • 1 avocado in plakjes gesneden
  • citroensap
  • chilivlokken

Instructies

  • Meng de panko met een snuf zwarte peper, zeezout, witte peper, 1 tl chilipeper, 1 tl kerriepoeder, 1tl gemberpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl knoflookpoeder.
  • Snijd de vis in grote stukken en leg deze in een keukenmachine. Voeg de fijngesneden sjalot, 3 takjes dille fijngesneden (zonder de dikke steeltjes), 1 el kappertjes, snuf peper en een snuf zout toe. Maal dit fijn in de keukenmachine. Vorm 4 burgers van het vismengsel.
  • Haal de visburgers eerst door de bloem, dan door het geklutste ei en daarna door het panko mengsel. Laat de visburgers 15 minuten opstijven in de koelkast. Bak daarna de visburgers in een flinke laag olie mooi goudbruin aan beide kanten.
  • Meng voor de frisse dille-yoghurt saus 2 eetlepels Griekse yoghurt met een snuf zwarte peper, zeezout, chilivlokken, 3 takjes fijngesneden dille (zonder dikke steeltjes) en een klein beetje citroensap.
  • Grill de burgerbroodjes goudbruin. Besmeer met een flinke klodder dille-yoghurtsaus. Leg daarop wat blaadjes sla, tomaat, avocado en daarop de visburger.